Audhild Berthinussen, Ubah Hussein, Sahra Cali, Mette Myhr, Ruqiyo Mohammed, Ifrah Mahmud og Sabrin MIbrahim.

– Flere farger fortjener fulle saler

Skrevet av Marius B. Staveli
21.09.2018 18:18 - OPPDATERT 24.09.2018 16:17

Kulturskolerektor Nabil Al-Taie tror og håper publikum stiller opp både i Svolvær og på Leknes, når Flere farger Lofoten vises neste helg.

Det gjenstår noen øvinger før alt sitter som støpt. Noe annet er ikke å vente når 80 barn og unge skal opptre på scenen sammen. Noen for første gang.

– Det blir en kjempefin forestilling og de fortjener et stort publikum, sier Nabil Al-Taie som håper på fullt hus både i Svolvær og på Leknes neste helg.

Det er litt klabb og babb ennå, men det er naturlig all den tid dette er første gang barna får prøvd seg på scenen sammen med musikere og alle de andre som deltar i forestillingen.

– De har øvd mye i mindre grupper, men det er først nå brikkene for alvor begynner å falle på plass. Nå øver de på scenen og med musikerne og alle de andre, sier Audhild Berthinussen.

Barna som er med er omtrent halvt om halvt fra Vestvågøy og Vågan.

– Det er så flott å se alle disse barna samlet. Her er det mange nasjonaliteter og mange språk. Sangen vi akkurat hørte var på polsk, men alle synger med. Dette har jeg drømt om å få til i Lofoten lenge, sier Nabil Al-Taie.

Ser man bort fra musikerne er de på scenen stort sett barne- og ungdomsskoleelever. Det er og med noen fra videregående, så spennet i alder er fra 6 til 20 år. De viser frem alt fra joik til somalisk dans og russisk sang. Nesten alle verdenshjørner er representert. 

Bildeserie
Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.