Fortsatt ingen store mengder skrei i Lofoten

Flere forlater Lofoten

Skrevet av Andre Bruun
31.03.2021 06:30 - OPPDATERT 03.04.2021 18:54

Skrei-innsiget lar vente på seg og nå har flere fiskere forlatt Lofoten for bedre farvann.

Råfisklaget rapporterer en bedring av mengde innlevert torsk og skrei i Lofoten forrige uke, men tallene er milevis unna fjoråret. Nå forlater flere fiskere Lofoten på jakt etter bedre fiske.

- Uvær hindret de fleste båter fra å fiske i begynnelsen av uke 12, men mot slutten av uka ble det godt vær og godt fiske. Lofoten fikk for andre uka på rad størst mengde levert torsk, men ligger fortsatt langt bak mengden skrei som ble levert på samme tid i fjor, melder Råfisklaget i sin oppsummering av uken som var.

Havforskningsinstituttets forskningsfartøy «Johan Hjort» følger skreitoktet nå, og meldingene derfra tilsier at skreien siger langsomt men sikkert mot de faste gyteområdene, uten at det er massive mengder ankommet enda.
- Vi følger skreiens vandring som hvert eneste år, og våre observasjoner så langt er store mengder på vei så det er ingen grunn til krisemaksimering enda, melder Havforskningsinstituttet.

I mellomtiden rapporteres det fra flere fiskebruk at båter forlater Vest-Lofoten til fordel for fiske i Finnmark.

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.