Juleverkstedet til Vikingmuseet er alltid populært. Her fra fjorårets arrangement. Alle foto: Kjell Ove Storvik/Lofotr Vikingmuseum .

Føles som 1.000 festlige år

De ansatte ved Vikingmuseet gleder seg kanskje aller mest til juleverkstedet førstkommende lørdag.

- Det er mange av de ansatte som nesten ikke har noen utstrakt kontakt med publikum. Det være seg regnskapsmedarbeidere, vaktmester og andre med typiske kontorjobber, forteller markedssjef Hege Anita Eilertsen.

- Årets juleverksted er den store snakkisen blant de ansatte hele høsten og det er noe alle gleder seg til. Da kler alle seg i vikingeklær og koser seg sammen med  ungene, sier hun.

Hege Anita Eilertsen, makredssjef ved Lofotr Vikingmuseum.

Eilertsen er ikke sikker på hvor lenge juleverkstedet ved Vikingmuseeet har pågått.
- Vi har i hvert fall holdt på siden 2006, men samtidig føles det som 1.000 festlige år, da det har vært en sann glede å få være med på dette. Antagelig er det også det største juleverkstedet i Lofoten. I fjor var det nærmere 500 unger innom, sier hun.

Juleverkstedet er svært populært og vikingene venter spent på mange besøkende. Små og store barn kommer i følge med sine foreldre, besteforeldre, gudforeldre, onkler, tanter og naboer.

På juleverkstedet lages det julepynt og småsaker av mange slag. Vi spikker og smir, syr, klipper og tegner og barnehender skaper vakker julepynt. Ved grua er ilden i gang og det bakes og stekes flatbrød på vikingers vis – en svært populær aktivitet. Barna kan også prøve på vikingklær på «fotostasjonen for små vikinger». Vikingene hjelper barna på alle arbeidsstasjonene.

Her bakes det på ekte vikingvis.

[annonse]
Juleverkstedet foregår både i Høvdinghuset og i Glassgården (velkomstområdet) og alle rom tas i bruk til arrangementet. I Glassgården selges et enkelt utvalg drikker og noe å bite i, samtidig som det også er juleverksted-aktiviteter der. Museets utstillinger og filmsal er også åpen.

Museumsbutikken har et stort utvalg varer, som smykker, tekstiler, glass, leketøy, bøker, keramikk, krydderier, såper og mye annet. Besøkende vil legge merke til at butikken nå ligger i kafeen – det er fordi museet bygger om museumsbutikken. 

Gjester bes ankomme via Glassgården (velkomstområdet) for å hente sin
gratisbillett. 

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.