Corona viruset ankommer Norge via flyreisende blant annet

Forbereder seg på viruset

Skrevet av Andre Bruun
01.02.2020 16:17 - OPPDATERT 02.02.2020 11:37

Coronaviruset har vært i medienes søkelys den siste tiden. Nå tar den nye beredskaps sjefen i Vestvågøy kommune grep før viruset når Vestvågøy

De fleste har fått med seg at Coronaviruset har gjort sitt inntog i Skandinavia, og det virker sannsynlig at også Nord-Norge vil bli rammet av sykdommen. Derfor har beredskapskoordinator i Vestvågøy kommune bedt kommuneoverlegen om å informere om situasjonen.

God hygiene viktigst
-Der er så langt ikke registrert coronavirus av typen som forårsaker lungebetennelse i Kina, hverken i Vestvågøy kommune eller Norge for øvrig, uttaler kommuneoverlegeteamet i Vestvågøy nå ved utgangen av uke 5.

Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet har kommet med generelle anbefalinger og ber alle som har vært i Wuhan eller deler av Hubei-provinsen de siste 14 dager eller har hatt kontakt med noen som har vært der, og får feber, hoste, brystsmerter eller pustevansker, om å kontakte lege eller legevakt på telefon. Videre veiledning vil bli gitt der.
-Ellers er det viktig med generell god hygiene for å forhindre smitte, som å hoste i albuekroken og vaske hendene ofte, kommenter kommuneoverlegene.

Forbehold til reiselivsindustrien 
Helsedirektoratet og Fylkesmannen i Nordland har bedt kommunen informere reiselivsbedrifter om hvordan de skal forholde seg for å forebygge smitte av coronaviruset. Gjennom Vestvågøy turistinformasjon er det fredag 31/1 sendt ut informasjon til alle reiseivsbedriftene på Vestvågøy.

Det er verdt å merke seg at det er per i dag ikke registrert smittede i Norge og det er fortsatt usikkerhet om smittsomhet og alvorlighetsgrad av sykdommen, men myndighetene regner det som sannsynlig at vi også vil få smittede personer i Norge. Fylkesmannen i Nordland følger opp kommunen tett i denne saken.

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.