Henning Harsem, avdelingsdirektør i Trafikantavdelingen, Divisjon Trafikant og Kjøretøy i Statens vegvesen.

Forlengelse av utløpt førerett

Skrevet av Kurt E. Kleppe-Holm
17.03.2020 19:20 - OPPDATERT 17.03.2020 19:43

Statens vegvesen gir åpning for en midlertidig forlengelse av utløpt førerett for trafikanter med førerett for tunge klasser, yrkessjåfører og sjåfører med utrykningskompetanse.

Det samme gjelder førerkortinnehavere som er over 80 år. Dette fordi det i forbindelse med Korona-utbruddet generelt er vanskelig å skaffe seg helseattester, skriver Statens vegvesen i en pressemelding. 

  -Statens vegvesen har i samråd med Helsedirektoratet vedtatt en midlertidig forskrift om forlengelse av førerett for tungbilsjåfører, yrkessjåfører og utrykningssjåfører med vanlig gyldighet på førerretten. Disse yrkesgruppene kan derfor midlertidig kjøre i 6 måneder ekstra på utløpsdato. Førerkortinnehavere over 80 år gis rett til å kjøre i 3 måneder ekstra på utløpsdato. Dette gjelder bare for Norge, og bare de som ikke har hatt begrensninger på grunn av helsemessige utfordringer tidligere, sier avdelingsdirektør Henning Harsem i Trafikantavdelingen, Divisjon Trafikant og Kjøretøy i Statens vegvesen.

  For å kunne forlenge førerett for buss og lastebil, yrkessjåførkompetanse eller utrykningssjåførkompetanse er det krav om helseattest. Vanligvis, når dette er i orden, vil man ordinært ha førerrett i 5 år. Det er også krav om fornyelse av førerett med helseattest for personer som er fylt 80 år.

Les mer om:

Samferdsel Motor
Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.