Jon Arvid Bendiksen og Snefrid Sandnes har sin aller første søndagsvakt på Joker Sørvågen. Doddi Pálsson synes det er kjekt at alle butikken i Moskenes nå kan ha åpent på søndager i sommersesongen.

Fornøyd med søndagsåpent

Skrevet av Kurt E. Kleppe-Holm
02.06.2019 17:23 - OPPDATERT 04.06.2019 17:46

Islandske Doddi Pálsson er en av mange som er fornøyd med at Joker Sørvågen endelig kan holde søndagsåpent.

Islendingen, som gjorde lofotværing av seg for nitten år siden, mener at konkurranse er sunt, også i en liten kommune.

- Det er kjempeflott at også Joker, som er den eneste butikken i Moskenes som tidligere ikke hadde lov til å ha åpent på søndager nå kan konkurrere på lik linje med de andre to butikkene i kommunen, sier han.

- Kanskje dette kan få ned prisene litt, sier han spøkefullt.

Særskilt turiststed
Tidligere i vår fikk butikksjef Kristin Arntzen den hyggelige beskjeden om at Sørvågen, av fylkesmannen, hadde fått status som «særskilt turiststed». Dermed kan også Joker, som siste butikk i kommunen, ha søndagsåpent i sommersesongen, juni, juli og august.

- Det er veldig bra, siden jeg likevel jobber på søndager med å forberede uken som kommer, sa hun da.

Første søndagsvakt

Nå er dagen kommet, og Jon Arvid Bendiksen og Snefrid Sandnes har fått sine første søndagsvakter.

- Det har gått over all forventning, forteller Snefrid.

- Det har ikke vært stinn brakke, men det hadde vi ikke regnet med første søndagen. Men det har vært en god del turister innom, og noen lokale, sier hun.

- Det har gått jevnt og trutt utover hele dagen siden vi åpnet klokken tolv, forteller Jon Arvid.

Forskjellige åpningstider
- Apropos det. Dere skulle i utgangspunktet ha åpent fra klokken 14.00 til 20.00. I dag er åpningstiden fra 12.00 til klokken 18.00. Hvorfor har dere endret klokkeslettene?

- Vi diskuterte det internt i butikken og fant ut at siden den andre butikken på stedet har åpent fra fem til åtte på søndager var det like greit å ha andre åpningstider. Og snart begynner sommerruten med ferga. Da er det mer praktisk slik vi har gjort det nå, sier han.

Ikke arbeidsledig
Både Jon Arvid og Snefrid har kost seg på sin første søndagsvakt på Joker Sørvågen. De regner med at det blir travlere de neste tre månedene.

- Nå kommer det store rushet av turister fra hele verden, så vi blir nok ikke arbeidsledig på søndagene i ukene som kommer, er de enige om.

SØNDAGSÅPENT I MOSKENES

Coop Prix på Reine startet med søndagsåpent i sommersesongen i 2018, da Reine fikk betegnelsen «særskilt turiststed». Matkroken på Sørvågen er den eneste av dagligvarebutikkene som har lov å ha åpent på søndager hele året. Og nå har altså Joker Sørvågen tillatelse til å holde åpent på søndagene, i alle fall i turistsesongen.

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.