Fiskekjøpernes forening ved Jonas Walsøe misliker sterkt forslaget fra fylkeskommunen

Forslaget er absurd

Skrevet av Leserinnlegg
30.10.2019 20:36 - OPPDATERT 31.10.2019 08:45

Fiskekjøpernes forening til Fylkeskommunens forslag om å kutte i Fiskerifag tilbudet mottas mildt sagt med misnøye.

Gjennom mange år har disse institusjonene bygd opp en sterk fagkompetanse, og er en viktig støttespiller for både land og hav-siden, ikke bare i regionen, men i hele landsdelen. I tillegg til tradisjonell fiskerifaglig utdanning, er lærlingeordningen, og de mange kurs som tilbys, av høy kvalitet. Det er nærmest utrolig at ei næring med over 100 mrd i eksportverdi inneværende år, og med potensial for ei mangedobling, foreslås til de grader underprioritert med kutt i et enestående tilbud. De fleste av aktive yrkesfiskere i regionen vil ha vært innom institusjonene på et tidspunkt, og ervervet seg meget viktig kompetanse for seg selv, sektoren og sektorene i direkte samspill med fiskeri.

FIFOR vil på det sterkeste advare om at viktig fagkompetanse vil forsvinne og at en betydelig støttefunksjon i hjertet av Norges største fiskeriregion bortprioriteres! En fylkeskommunal hovedstad skal jobbe FOR regionen, og legge til rette for samfunnsbygging og vekst, den skal ikke berike seg av midler mens den aktivt legger ned områdene rundt. FIFIOR vil også påpeke at det ikke observeres forslag om kutt i Bodø.  FIFOR foreslår derfor kutt i antall ansatte i fylkeskommunens regionsenter for å dekke over de manglende midlene tildelt av staten. Fylket skal ikke hevne seg på regionen fordi sentralmaktene ikke ser seg villig til å satse på regionen. Dette stiller seg bare i en lang rekke avgjørelser fra fylkeshovedstaden angående distribusjon av midler og satsing. Det er på tide byen velger å være ledestjernen for regionen, og ikke sheriffen av Nottingham. 

Jonas Walsøe

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.