Kristin Beyer Granhus fikk æren av å åpne årets julekalender en dag på forskudd

Første luke åpnet

Skrevet av Andre Bruun
30.11.2019 16:22 - OPPDATERT 01.12.2019 07:12

Første to kapitler av biblioteket på Meieriets julekalender ble høytidelig åpnet av Krsitin Beyer Granhus i ettermiddag på Meieriet bibliotek.

Mens vinden uler utenfor og snøfillene knapt finner tid til å legge seg før de dras videre finnes det en trygg og stille havn for refleksjon, ro og fantasi innerst i biblioteket på Meieriet kulturhus.

Endelig i gang
Den tiden så mange barn og en god del voksne har ventet på de siste ukene tok endelig start i dag når Kristin Beyer Granhus åpnet bibliotekets første kalenderluke en dag på forhånd. Første kapittel i førjuls-serien Snøfall ble unnagjort i ettermiddag, og nå håper Kristin og de andre på meieriet at alle som søker etter litt ekstra god og rolig førjulskos finner veien innom for resten av lukene.

- Dere har sikkert sett at vi har fått opp kalenderlukene i vinduet vårt. Et lys vil lyse på hver dag fremover til julaften. Så skal vi i tillegg ha som annonsert høytlesning av årets julekalender her hos oss hver dag fra halv tre, forteller Kristin Beyer Granhus.

De ansatte vil veksle litt på hvem som vil ta plass i godstolen, men alle som en ser frem til å dele ro og god stemning med de som kommer innom.
- Vi vil ha mikrofon tilkoblet, så om det er noen som ønsker å stikke seg litt bort i lokalene er det ingen problem. Så kan de som vil samles foran fremleseren og kanskje snakke litt om episoden etterpå, og få med seg illustrasjonene, sier hun.

Vil skape tradisjon 
Det er tredje året biblioteket tilbyr julekalender på Meieriet, og responsen har vært udelt positiv.
- Alle som har fått med seg at vi gjør dette, har vært glade for tilbudet. Det hadde selvsagt vært ekstra morsomt om enda flere hadde kommet, men vi som  leser liker også det vi gjør, så det er for oss selv også, sier hun.

Høytlesningen foregår sånn rett etter skoleslutt, og det er en tid det ofte er mange barn og småbarnsfamilier innom. 
- Vi forsøker å treffe et godt tidspunkt for alle, og har landet på dette klokkeslettet. Ofte er det mange med barn innom da.

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.