Teft-gruppen har store utbygginsplaner på Leknes. FrP har satt en øvre grense på eiendomsskatten for norske kommuner, så maksimal eiendomsskatt på nye boliger vil være på fem promille.

FrP-politikere kommer på besøk

Skrevet av Marius B. Staveli
13.05.2019 12:56

Tirsdag kommer to stortingsrepresentanter fra FrP til Leknes for å snakke om eiendomsskatt.

Finanspolitikernee Sivert Bjørnstad og Bård Hoksrud kommer på besøk til Leknes,for å treffe lokale politikere. Møtet vil i stor grad handle om eiendomsskatt, en sak som for FrP seiler opp som en av de viktigste valgkampsakene før høstens kommunevalg.

I september satte FrP og finansminister Siv Jensen et tak på promilleskatten som Norske kommuner kan kreve inn. Den nye maks-satsen ble satt til 5 promille, noe som får økonomiske konsekvenser for alle kommunene i Vest-Lofoten.

Vestvågøy, Flakstad og Moskenes har alle lagt seg på den maksimale satsen for eiendomsskatt, 7 promille, på boliger og fritidseiendommer.

Regjeringen vil også nekte kommunene å bruke full markedsverdi som grunnlag for eiendomsskatten – og innføre et tak på verdsettelse av eiendommen. 

For Vestvågøy utgjør endringene et bortfall av inntekter på om lag fire millioner kroner i året. For Flakstad utgjør det om lag 1,3 millioner i tapte inntekter. For Moskenes er det om lag 1,1 millioner skattekroner som ikke kan hentes inn.

For en huseier betyr endringene sparte tusenlapper hvert år.

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.