Storesøster Thea og lillebror Christoffer synes det var stor stas å få opp farten i akebakken ved lysløypa på Bøstad.

Full fart for kong vinter, Thea og Christoffer

Skrevet av Thomas Rud
03.02.2019 11:00

Vinteren har slått rot i Lofoten. Før snøkaoset sist helg benyttet mange muligheten til både ski og akebrett på Bøstad, og for enkelte gikk det svært så fort i svingene i akebakken.

Selv om farten blir høyere og høyere nedover bakken er det ingen frykt å spore. Kun en hjertelig latter hos både bror og søster Ellingsen når løssnøen sørger for en myk stans. 

– Det er veldig artig, og selv om det går veldig fort både på ski og på akebrett er det ikke skummelt, forteller Thea Ellingsen. 

Christoffer Ellingsen synes det var veldig morsomt med mye fart på akebrettet ned akebakken. Skummelt var det ikke i det hele tatt.

Mamma Christine Ellingsen trives ute sammen med barna. 

– Det er flott å kunne ha et slikt naturområde nær der vi bor, sier hun. 

Lysløypa på Bøstad er et annet velbrukt tilbud i nærområdet. Iselin Skulbru er flittig bruker for andre året på rad. 

– Det er supert. Jeg er veldig nybegynner, og er på min andre sesong i skisporet som voksen. I tillegg er det deilig å komme seg ut, og det er artig for ungene, sier Skulbru. 

Pernille Skulbru har god kontroll i nedoverbakkene på ski. Hver torsdag deltar hun på Blests skigruppe for å ble ennda bedre.

Gjengen er ofte ute på tur, men det var Henriette som sørget for at Iselin ble bitt av skibasillen i voksen alder. 

[annonse]
– Det er Henriette sin skyld, og siden alle andre gjør det blir man litt på utsiden hvis man selv ikke gjør det, humrer Iselin. 

– Så fristet jeg litt med sjokolade, kaffe og fersk gjærbakst, føyer Henriette til. 

Selv om det trolig ikk blir Birkebeinerrennet på 90 kilometer med det første, har Iselin ikke noe imot koseturer i marka. Hun har funnet skigleden i voksen alder. 

– Det viktige er det sosiale og at man er sammen. Her er man også sammen på et annen arena enn det vanlige. Jeg vil si at det er bare å hive seg ut i det, forteller Iselin.

Venninnene Iselin Skulbru og Henriette Ellingsen står mye på ski sammen. Det var Henriette som sørget for å få venninnen med på langrenn før fjorårets sesong.  

For at flere skal finne skigleden i voksen alder, tror hun at nettopp det sosiale er viktig. 

– Det handler om å finne noen å gå sammen med som er litt engasjert. Så trenger man ikke ha siste skrik av verken ski eller klær for å gå en runde i lysløypa. Når man kommer seg ut i løypa trenger man ikke være redd for å falle, for det gjør alle, sier Iselin. 

Også Pernille Skulbru synes det var morsomt å være med på langrenn. Selv er hun med skigruppa på torsdager. 

– Det er bra, og jeg synes det er spesielt bra med store bakker. De er det artig å kjøre ned, sier hun. 

Sola tittet ikke frem på Bøstad denne lørdagen, men oppholdsvær og rolig vind gjorde sitt til at forholdene ble gode. Løypa var som vanlig godt tråkket opp. 

– De som tråkker løypa og gjør jobben med anlegget her oppe gjør en fantastisk innsats. De er også flinke til å si ifra at de har tråkket løypa. I tillegg har vi Klevstadhytta der vi kan gå inn å varme oss, sier Henriette.