Speiderne i Ballstad KFUK-KFUM er klare til innsats.

Går julebukk for barn i Afrika

Skrevet av Pressemelding
09.01.2019 08:34 - OPPDATERT 09.01.2019 15:01

Ballstad KFUK-KFUM-speidere skal samle inn penger til barn og unge i Sør-Sudan og Uganda.

Tirsdag 15. januar skal Ballstad KFUK-KFUM-speidere delta på Globalaksjonen 2018-2019. Da skal de gå julebukk på Ballstad og vil syngende og bøssebærende samle inn penger til fredsarbeid blant flyktninger i Sør-Sudan og Uganda. 

Pengene skal gå til å hjelpe barn og unge i Sør-Sudan og Uganda. Under innsamlingen oppfordrer speiderne publikum til å ha kontanter, men det vil også være en mulighet for Vipps. 

KFUK-KFUM-speiderne samarbeider blant annet med KFUK i Sør-Sudan som tilbyr traumeterapi og utdanning. Gjennom lek og aktiviteter samles ungdom fra rivaliserende folkegrupper til kommunikasjon og ikkevolds-arbeid. 

– Speidere over hele Norge samler inn penger til aksjonen på ulike måter. Noen tjener penger på å gjøre et arbeid, andre går på bøsseinnsamling eller deltar på sponsorløp for å få inn penger, skriver gruppen i en pressemelding. 

I fjor samlet aksjonen inn 8.575 kroner og målet er å samle inn mer i år.

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.