Norges Fotballforbund vurderer oppstart av lokalfotball som tilrådelig.

Går mot seriestart for lokalfotballen

Skrevet av Andre Bruun
29.03.2021 06:30 - OPPDATERT 01.04.2021 20:20

Etter Olsvik-rapporten bestilt av Norges Fotballforbund ligger det nå an til både trening som vanlig og oppstart av årets sesong for klubbene i Vest-Lofoten.

Norges Fotballforbund ga for en tid tilbake oppdrag til en utvalgsgruppe ledet av Ørjan Olsvik, som er professor i medisinsk mikrobiologi ved Universitetet i Tromsø. Oppdraget gikk ut på at NFF ønsket en bredest mulig utredning av effekten av å åpne for ordinær trening i breddefotballen.

Rapporten viste at en gjenåpning av ordinær utendørs trening i breddefotballen i regi av medlemsklubbene kan gjennomføres uten vesentlig påvirkning på smittetrykket i samfunnet, noe de lokale fotballaktørene setter stor pris på.
- Får vi lov å begynne å trene som normalt og spille kamper igjen vil det gi alle i lokalfotballen en enorm boost, forteller veterankeeper og ansvarlig for a-laget til Stamsund IL, Jon Børre Sætherø.

- Allerede etter at Hålogaland fotballkrets ga beskjed om at de regner med sesong som normalt i februar, så har både tidligere lagkompiser og treningsiveren kommet tilbake. Nå venter vi i spenning på Regjeringens oppsummering etter påske, og det ligger litt i kortene at sesongen starter i mai allerede.

Alle klubbene i Vest-Lofoten har vært rammet hardt av nedstengingen, og hvor mange klubber som gjenstår når en eventuell sesong sparkes i gang, gjenstår å se.
- Vi har hørt rykter om at to, muligens tre klubber i vår lokale divisjon har trukket seg. I tillegg så velger Ballstad å gå opp en divisjon så det blir uansett en mindre serie enn det var sist gang i 5. divisjon.

Den lokale fotballkretsen er sparsom med nye opplysninger, men melder at de forholder seg inntil videre til oppsatt seriestart for fotballen i Vest-Lofoten.
- Etter planen så skal første seriekamper avvikles i begynnelsen av mai. Vi forholder oss til det inntil en eventuell kontrabeskjed kommer fra nasjonalt hold, melder kretsen.

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.