Vakre Intility Stadion. Foto: Benjamin Einarsen

Festfotball over hele landet: Garanterer nord-norske poeng!

Skrevet av Benjamin Einarsen
16.05.2018 14:30 - OPPDATERT 18.05.2018 09:14

7 rette sist søndag, og historien gjentar seg; tipper man H-B, så blir det uavgjort. Men her blir det snadder, ikke bare fordi det er vikarierende tippeekspert Benjamin Einarsen som presenterer tipsene, men de spilles allerede i dag på selveste 16. mai.

MIDTUKESKUPONGEN 16.mai - Antall rekker: 216,-

1 Bodø/Glimt—Tromsø H

Med mye reising, gjerne med buss, i cupens tre første runder, er det nok ekstra godt for Glimt å få ta i mot et slitent Tromsø på hjemmene. Både i Senja og i Alta måtte Tromsø ut i ekstraomganger, og søndag ble selv Lillestrøm for sterke for Gutan. Glimt på sin side snudde 0-1 til 2-1 på Aker Stadion, fem minutter på overtid. Garantert nord-norske poeng i denne kampen, og vårt tips er at de alle forblir i blås-bort-byen.

 

2 Brann—Haugesund HUB

To av Norges beste lag for tiden i en kamp det lukter poengdeling av. Brann er eneste ubeseiret i serien (8-1-0) og Haugesund på tredjeplass ligger etter kun 9 serierunder hele 8 poeng bak (5-2-2). Jeg velger å legge til alle tre kryssene her fordi Brann er så gode som de er for tiden, men samtidig, som med Barcelona, så må de tape en kamp før eller senere.

 

3 Kristiansund BK—Ranheim HUB

Som de fleste 16.-mai-oppgjørene er dette nok en åpen kamp. Bortelaget Ranheim er favoritt etter kun tap bort Brann på de 7 siste, og viktige poengdelinger mot sterke lag som Vålerenga og Rosenborg. Kristiansund har derimot rotet seg ut av cupen (0-2 mot Hødd) og kun to 3-poengere så langt i serien. Men de har 4-1-0 på de fem siste innbyrdes, og om Bamba fokuserer på seg selv og ikke pipeblåseren, så kan det blir stas å gå i 17.-mai-toget i Kristiansund i morgen.

 

 

4 Molde—Strømsgodset HU

To lag i fritt fall i serien, og hvor Molde allerede er ute av cupen (mot Brattvåg i andre runde). Veldig lik sisterunde for disse to, hvor begge ledet mot henholdsvis Glimt og Godset, men tapte på overtid 1-2. Molde får et svakt hjemmefavorittstempel, men med tingenes tilstand er nok begge lagene veldig godt fornøyd med 0-0 her. Vi tipper HU.

 

5 Odd—Sandefjord H

Også Odd fikk kjenne hvor vanskelig det er å hente poeng hjem fra Ranheim, etter 1-3-tap der sist søndag. Men før det hadde Dag-Eilev sine menn tre strake seire i serien og to i cupen. Sandefjord har det stikk motsatt: ut av cupen mot Skeid (0-3), og tap mot TIL, SKB, LSK og VIF. Eneste som peker mot noe annet enn sikker H, er at de tre sistnevnte kampene har alle endt med knepen 0-1-tap.

 

6 Rosenborg—Lillestrøm H

Bortsett fra en nærmest katastrofal start på sesongen for Rosenborg (0-2-1), har de nå kun sluppet inn ett eneste mål på de seks siste serierundene (pluss 1-0 mot LSK i ”supercupen”). Lillestrøm har sluttet å være dårlig en liten stund, med seier mot Sandefjord og Tromsø (og Lørenskog og KFUM). Trønderne er nok ekstra motivert når de ser hvem som fortsatt topper tabellen, og Lerkendal på 16. mai skal normalt sett bety hjemmeseier. Sikker H.

 

7 Sarpsborg 08—Start H

Bortelaget Start skårer og holder nullen for tiden. Men kun i cupen. I serien lukter det allerede OBOS. Poengene de trenger for å overleve må de plukke mot tabellnaboene, og ikke i Sarpsborg. Kan selvfølgelig prøve å Mourinhoe seg til 0-0, men på denne kupongen blinker det sikker H.

 

 

8 Vålerenga—Stabæk HUB

Vålerenga var sammen med Brann de eneste to lagene som vant hjemme i 16.-mai-runden i fjor. De resterende seks kampene endte med borteseier. For å unngå fare med å anklages for å tippe med hjertet, etter 20 år som Vålerengasupporter, helgarderes kampen på Intility. Hjemmelaget med 3-3-0 på de seks siste i serie og cup, men de tre seirene har alle vært med kun ett mål (Sandefjord, Skeid og Grorud). Stabæk har kun skåret 9 mål på de 9 første serierundene, og skulle nok sett at Ohi og Boli var mer som Nannskog og Alanzinho. Men en spennende 19-åring ved navn Ola Brynhildsen kan fort spolere hovedstadsfesten for Enga. HUB

 

9 Aalesund—Strømmen H

Kupongens sikreste kamp mellom ubeseirete Aalesund (6-1-0) og borteelendige Strømmen (2-0-5). Opprykket skal sikres med et jagende Viking hakk i hel (3 poeng bak).

 

10 Kongsvinger IL—HamKam UB

Kupongen avsluttes med tre meget jevne kamper som fort blir å vippe kupongen inn eller ut av pengepremiene. I kamp 10 tar jumbo-Kongsvinger imot Ham-Kam på Gjemselund. Hjemmelaget røk nylig ut av cupen mot Ull/Kisa, mens Ham-Kam slo ut et tamt Sarpsborg. Som sagt en åpen kamp, mellom to lag som hører hjemme i OBOS, hvor alt annet enn en poengdeling kun kan bety 3 poeng med hjem til Hamar.

 

 

11 Viking—Sandnes Ulf HU

Et skikkelig Rogalands-derby i kamp 11, på en sjelden gang godt besøkt Viking Stadion og over 11.000 solgte billetter. Andre- mot tredjeplassen her, men mens hjemmelaget allerede har tapt en kamp (5-1-1) er Sandnes Ulf ubeseiret så langt (4-3-0). Begge slipper å tenke noe mer på cupen, etter å ha møtt Bryne i henholdsvis andre og tredje runde. Vi tror det hele Ålesund håper på; uavgjort, men legger til en H for hjemmebane og gammel storhetstid.

 

12 Mjøndalen—Ullensaker/Kisa H

Play-opp-kjempende Mjøndalen og Ull/Kisa er begge i god form, og har kun ett tap hver i serien, mot sterke AaFK og Viking. Bortelaget både skårer og slipper inn minst i OBOS så langt (5-3), mens hjemmelaget har nesten tregangen så mye begge veier (14-9). En meget spennende kamp om det å henge på eller falle fra i teten, og for vår kupong er det innbyrdes som gir utslag til en sikker H (8-1-3)Dette systemet koster 216,- kroner, og garanterer minst 3 rette. Husk å tilknytte din grasrotandel til en lokal mottaker. Og skulle noen ha lyst på en litt vanskeligere men bedre betalt pott, så er det dobbel jackpot på kveldens pausekupong. Lykke til.