Lars Eidissen gir seg i Avisa Lofoten. Foto: Maja Borgvatn Karlsen.

Gir seg i Avisa Lofoten: - En tid jeg aldri vil glemme

Etter et drøyt halvår i redaktørjobben i Avisa Lofoten har Lars Eidissen takket ja til ny jobb i Nordlys.


36-åringen overtok som redaktør i Avisa Lofoten 1. november i fjor. Nå er det klart at han gir seg for ny jobb til sommeren.

- Etter en vinter med ukependling, så var dette et naturlig tidspunkt å ta en permanent avgjørelse. Da det kom et spennende jobbtilbud fra Nordlys i Tromsø, hvor familien bor i dag, så falt helhetsvurderingen ned på å ta den jobben, sier Lars Eidissen selv.

Artig vekstperiode

Under Eidissens tid som redaktør har Avisa Lofoten også blitt en digital avis. 18. januar i år ble nettavisen lansert.

- Det har vært en utrolig spennende reise å være med på. Vi har hatt en artig vinter og vår med stor vekst, og vi har fått nesten 450 nettabonnenter på drøyt tre måneder siden lanseringen, sier den avtroppende redaktøren.

- Likevel er det først og fremst møtet med menneskene i Lofoten jeg vil ta med meg. Jeg har blitt godt tatt imot overalt. Det har vært en tid jeg aldri vil glemme, legger Eidissen til.

Mange minner

Han forteller at det mange saker som har gjort inntrykk.

- Da "Nye Ballstadværing" kom til kai på Ballstad, fikk jeg en følelsesmessig sterkere reaksjon enn da Sigurd Rushfeldt tok scoringsrekorden i eliteserien. Det var en begivenhet som speilet et flott fiskeværsamfunn og særlig familien Nilsen på en utrolig fin måte, sier Eidissen.

- Det var også sterkt å oppleve det lokale engasjementet for gang- og sykkelsti mellom Gravdal og Ballstad - og at man lyktes med å snu fylkespolitikerne i siste liten. Og veldig artig å se Blest-jentene spille skjorta av alle de andre nordnorske lagene i NNM, oppsummerer redaktøren.

- Selv om jeg nå "skifter side" til Amedia (konsernet som eier både Nordlys, Lofotposten og Lofot-Tidende), så kan jeg si at jeg er overbevist om at det bra for lokalsamfunnet i Vestvågøy og videre vestover i Lofoten med en sterk aviskonkurranse. Jeg ønsker Avisa Lofoten alt mulig godt i fortsettelsen, sier Eidissen.

Lykkeønskninger

Styreleder i Avisa Lofoten, Kenneth Grav, ønsker Eidissen lykke til på veien videre.

- Det er beklagelig at Lars slutter, han er en flink kar. Vi ønsker han all verdens lykke videre, hilser Grav.

- Vi i Avisa Lofoten er i en fin flyt nå, og det skal vi ta vare på, legger han til om driften videre.

Debatt
Nye Avisa Lofoten AS oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.