Diakoniarbeider i Flakstad Kristin Lindberg og diakon i Borge Kjersti Konsmo inviterer til strikkedugnad for Murmansk. Foto: Privat.

Gjentar strikkesuksessen

Skrevet av Kurt E. Kleppe-Holm
10.01.2021 15:58 - OPPDATERT 11.01.2021 13:54

Mange husker kanskje strikkeaksjonen som Kirka i Flakstad hadde sammen med Frelsesarmeen i 2019. Nå gjentar de suksessen.

- Dette ble en stor suksess, hvor vi fikk inn over 560 par lester. En fantastisk innsats, som varmet mange, både hjerter og føtter, forteller diakoniarbeider i Flakstad, Kristin Lindberg.

Nå tar Kirka i Flakstad, i samarbeid med diakonene på Vestvågøy og kirka i Moskenes og Vågan strikkeaksjonen et steg videre.
- I samarbeid med Frelsesarmeen, som har etablert både Fretex og sosialsenter i Murmanskområdet, er lestene delt ut til trengende i området. Sendingene er kanalisert gjennom Frelsesarmeen i Kirkenes, og de forteller at lestene er delt ut til blant annet fattige familier, rusavhengige og i fengsler, sier diakonen.

Lindberg forteller at de denne gange ønsker å bidra med mer enn bar ull-lester.
- Denne gangen ønsker man både lester, luer, skjerf og votter i ull. Alle størrelser og farger mottas selvfølgelig med takk, men Frelsesarmeen ser gjennom sitt arbeid en stor nød hos mange voksne menn, som på grunn av rusmisbruk og arbeidsledighet, lever under svært vanskelige kår, sier hun.

- «Strikkeriene» kan leveres i kirkene, menighetskontorene eller direkte til diakonene. For å få varene sendt til Kirkenes i vinter, er det frist for innlevering 15. mars 2021, sier Lindberg som sier at de som vil kan kontakte henne for nærmere informasjon.

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.