Line ser frem til operasjonen, og forhåpentligvis et nytt liv.

Gleder seg til operasjon

Skrevet av Marius B. Staveli
13.11.2018 14:31 - OPPDATERT 15.11.2018 09:03

Det er under ei uke til Line Iversen får operasjonen hun har kjempet for i fire år. Så langt har det kommet inn 80.000 kroner fra kjente og ukjente i en innsamlingsaksjon på nettstede Spleis.

Line Iversen har en prolaps i ryggen. I fire år har hun kjempet for operasjon. Nå er den rett rundt hjørnet.
Iversen teller dager. Ikke fordi hun er nervøs før inngrepet, men fordi hun gleder seg til å ta fatt på et bedre liv.
– Legen har tatt seg god tid til å forklare meg godt og nøye hvordan inngrepet gjøres. Han har og fortalt meg hvordan dagene etterpå blir. Jeg har ingen ubesvarte spørsmål, så jeg har heller ingen nerver, sier Line Iversen om operasjonen hun skal gjennomgå i Bergen den 19. november.
– Det kan uansett ikke bli verre. Bare bedre, slår hun fast.

 

Mange i ryggen
Iversen har følge av sin mor når hun reiser til Bergen. Hun har og med seg en mengde gode tilbakemeldinger, som hun har fått etter at hun sto fram i Avisa Lofoten med sin historie.
– Det har bare vært positivt. Jeg har fått så mange støttende meldinger, klemmer og lykkeønskninger at det er vanskelig å ta inn over seg. Det betyr enormt mye, og jeg føler at jeg det står mange bak meg og heier på meg. Overraskende mange, sier Iversen.

Samtidig som mange har støttet med ord, har det og kommet inn over 80.000 kroner fra til sammen mer enn 260 givere på innsamlingsaksjonen på nettstedet Spleis. Pengene kommer godt med. Line må nemlig betale operasjonen av egen lomme.
– Jeg finner ikke ord. Jeg skulle ha gitt hver og en, en klem, men jeg vet jo ikke hvem alle er en gang. Jeg prøver så godt jeg kan å takke de jeg kjenner som har bidratt, når jeg møter de, sier Iversen.
Hun forteller at pengene vil komme godt med for å dekke inn deler av behandlingen og opptreningen.

Sterkt møte
Iversen ser frem til opptreningen, men det er mange sterke øyeblikk på veien dit. Et av de blir å se igjen ektemannen, Tommy Alfheim, når han kommer til Bergen for å hente Line hjem. Ektemannen jobber på Hurtigruta, og Iversen vet at det blir et sterkt øyeblikk når de ses igjen.
– Da jeg fulgte ham til flyet innså vi begge to at neste gang vi ser hverandre blir i Bergen og er ferdig med det verste, sier Iversen.
– Hvordan blir det å se ham igjen da?
Line sukker.
– Jeg vet ikke. Jeg vet bare at jeg kommer til å si takk. Takk for at du holdt ut. Det har ikke vært lett for ham heller. Det blir et sterkt øyeblikk, sier Iversen mens hun kjemper mot tårene.
Pengene og de gode ordene hun har fått med seg på veien mot et nytt liv varmer. Det samme gjør det at folk stiller opp for å gjøre hverdagen fremover lettere.
Iversen forteller at svigerforeldrene passer barna når hun skal opereres, og at Iversen har fått tilbud om hjelp til sårskifte etter operasjonen fra en sykepleier.
– Jeg må finne et vis å takke de på også, sier Iversen, som allerede gleder seg til å starte på det neste store skrittet etter operasjonen: Opptreningen.

Innsamlingsaksjonen kan du følge her

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.