God feriemåned på nordnorske veger

Skrevet av Maja Borgvatn Karlsen
01.08.2018 12:38 - OPPDATERT 01.08.2018 12:43

Ingen har mistet livet på vegene i Nord-Norge i juli. Til tross for at trafikken er på sitt høyeste i juli, har det ikke vært noen dødsulykker i de tre nordnorske fylkene.

– Tradisjonelt er juli og august de mest ulykkesutsatte månedene. Men i år har vi mulighet til å bryte denne trenden, sier fungerende regionvegsjef Tore Lysberg i en pressemelding.

Mindre ulykker 

Statens vegvesen registrerer imidlertid at det har vært en del smell og mindre ulykker på vegene.

– Ofte handler det om oppmerksomhet. Vi har det også veldig varmt nå, og da er det ekstra viktig å ta pauser. Det beste er å ta det med ro og nyte sommeren og turen, sier Tore Lysberg.

 

Hittil i 2018 har 7 personer mistet livet på nordnorske veger. Dette er en mer enn på samme tid i fjor, men likevel under gjennomsnittet for de siste årene. I Finnmark har det ikke vært noen dødsulykker i trafikken i år.

 

Fylkesvis fordeling av de omkomne i perioden januar-juli er vist nedenfor, sammenstilt med tilsvarende tall for de seneste årene.

Kilde: Statens vegvesen.

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.