Stamsund kirke var fullsatt av folk som ville vise Guri Ingebrigtsen en siste honnør

Guri Ingebrigtsen bisatt

Skrevet av Andre Bruun
14.01.2020 13:43 - OPPDATERT 15.01.2020 07:06

I dag ble Guri Ingebrigtsen, tidligere stortingspolitiker og ordfører i Vestvågøy, bisatt i Stamsund kirke.

En vindfull tirsdag i januar, med de første solstrålene i det nye året som kunne skimtes gjennom skylaget, ble tidligere Stortingspolitiker, ordfører og bauta innen riks- og lokalpolitikk, Guri Ingebrigtsen, bisatt.

Enormt oppmøte 
Den svært populære og kjære talspersonen for de svake i samfunnet fikk sin bisettelse i et lite folkehav. Kirka i Stamsund har neppe vært fullere enn denne dagen, det var mange som ville vise henne en siste respekt. Kommunen var representert med ordfører og politikere fra alle partier. Kulturlivet i Stamsund som hun var svært engasjert i deltok også på seremonien.

Etter en kort høytidelighet i kirka i Stamsund, fortsatte forsamlingen til Skjærbrygga, der seremonien skal fortsette utover ettermiddagen, med taler og minneord om en helt unik person innen politikken i Vestvågøy.

Rikspolitikere sendte sine minneord, og sentralt i Arbeiderpartiet, som Ingebrigtsen representerte, ble høytiden markert. Tidligere statsminister, Jens Stoltenberg, og leder for Arbeiderpartiet, Jonas Gahr Støre, overbrakte sine kondolanser til familie og parti i forbindelse med markeringen.

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.