Gutten med tyggisbobla ligger nede for telling.

Gutten ble tatt av vinden

Skrevet av Marius B. Staveli
07.03.2019 15:55 - OPPDATERT 09.03.2019 12:02

Ståle Gerhardsen håper noen forbarmer seg over gutten med tyggisbobla, som ble tatt av vinden. Kommunen har ingen planer om å redde og ta vare på kunstverket.

Gutten med tyggisbobla har stått på en låve langs Hagskarveien siden juli, men nå ligger han nede for telling.


– Jeg er ikke overrasket, sier Ståle Gerhardsen.
– Låven, som er et av de kuleste byggene jeg har malt, var ganske falleferdig allerede i sommer. Samtidig er jeg glad i den gutten, og det er trist at det er tatt av uværet, sier Gerhardsen.


Han håper at noen tar vare på kunstverket, men er tydelig på at det ikke er noe han skal legge seg opp i.


– Om det var opp til meg så ville jeg funnet et nytt sted for maleriet, men det er ikke noe jeg kan kreve eller forvente. Jeg vet at det er mange som setter pris på det, så forhåpentligvis er det noen som vil ha det og tar vare på det, heller enn at det havner på søppeldynga, sier Gerhardsen.

Ingen kommunal plan
Kommunalsjef for kultur i Vestvågøy, Richard Brattli, sier at det ikke er noen planer for å redde veggmaleriet.


– Det ligger litt i gatekunstens natur at den er flyktig. At den har begrenset varighet, og forvitrer over tid. Det er ikke et kommunalt ansvar å gjenreise eller ta vare på kunstverket, sier Brattli.


– Om vi har et ansvar for denne type kunst, så er det mer et formidlingsansvar, slik at den blir lettere å finne.

– Det er trist, men sant som han sier. Det er en del av gamet. Heldigvis er gutten foreviget både i hjerter og på bilder, sier kunstner Ståle Gerhardsen.

– I praksis er det grunneier som eier veggmaleriet, så det er helt opp til de hva som skjer med det fremover. Jeg er uansett glad for at veggmaleriet sto så lenge som det gjorde, sier Gerhardsen.

Det har ikke lyktes Avisa Lofoten å nå grunneier.

Kommer gjerne igjen
Gutten med tyggisbobla ble til under Gerhardsens «Spraycation» i Lofoten i sommer.

– Jeg håper jo at jeg kan komme opp ved en senere avdeling, og man skal ikke se bort fra at det skjer. Jeg reiser jo en del rundt og maler. Jeg er veldig glad i Nord-Norge. Jeg har veldig lyst til å lage mer gatekunst i Lofoten, selv om naturen ødelegger noen kunstverk, sier Gerhardsen.

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.