Remi Solberg og resten av formannskapet i Vestvågøy har gitt rådmannen i oppgave å finne ny driver av turistinformasjonen i Vestvågøy, snarest.

Har funnet løsning for turistinformasjonen

Skrevet av Marius B. Staveli
11.12.2018 15:18 - OPPDATERT 12.12.2018 13:01

Vestvågøy kommune vil selv ha en finger med i spillet, men ønsker at turistinformasjonen skal drives av det private næringsliv.

Tirsdag ble det klart at Vestvågøy velger en delt modell for fremtidens turistinformasjon i kommunen. De ønsker ikke at turistinformasjonen skal drives rent kommersielt, men heller en organisering slik at kommunen og en næringslivsaktør samarbeider om driften.

De forventer at den lokale reiselivsnæringa deltar aktivt i utviklinga av turistinformasjonen fremover, blant annet gjennom å bidra med informasjon og produkter som kan selges av turistinformasjonen. En forutsetning er at turistinformasjonen har tilholdssted sentralt i Leknes sentrum.

Rådmannen har fått oppdraget med å snarest utlyse daglig drift av turistinformasjonen blant aktuelle næringsaktører. Den som får oppdraget vil få utbetalt et årlig tilskudd fra kommunen. Turistinformasjonen skal startes opp så snart det er inngått driftsavtale.

Turistinformasjonen flyttes fra kultur til næring, plan og utvikling fra den 1. Januar 2019.

 

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.