Det vil bli en folkefest når kongeparet stiger i land på Reine. Foto: Maja Borgvatn Karlsen.

Her er programmet for kongeparets besøk til Moskenes

Av Maja Borgvatn Karlsen
13.06.2018 13:00 - OPPDATERT 13.06.2018 13:00

Kongeparets besøker til Moskenes 14., juni og ordfører oppfordrer publikum til å være på plass mellom 09.30 og 09.45

- Vi oppfordrer alle til å være sammen med oss denne dagen og ønsker oss en folkefest på Leira, skriver ordfører Lillian Rasmussen på kommunens nettside.

De kommer med Kongeskipet som vil ankre opp på Reine. Derfra frakter sjaluppen dem inn til Reine indre havn KLOKKA 10.00 og vi tar imot dem på Leira med korpsmusikk og blomsterbarn, skriver ordføreren.

Det blir satt opp en scene der det blir musikk, hilsen fra ordfører, sang, diktlesning, dans, trommemusikk og Kongen vil holde tale. Kongeparet vil få hilse på noen og motta en gave før de litt før klokken 11 vil bli kjørt til Sakrisøy. Der blir det besøk i bedriftene til Anita og Tor Erik Gylseth, og det blir presentasjon av aktiviteter fra reiselivsaktører og de vil få se vår eldste fiskebåt «Pøyken».

Arrangementet vil avsluttes om lag kl. 11.30.

Kongeparet vil da returnere med bil til Reine og Kongeskipet.

- Det er flott om hele kommunen heiser flagg denne dagen, og tar med flagg til arrangementet.

PRAKTISK ANGÅENDE BILTRAFIKK:

De som vil kjøre til Reine må parkere på parkeringsplassen på Ytre Havn innen klokka 09.30. Veien inn blir tidvis stengt.

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.