Torsfjord er populært for turister.

Her går Lofotens mest besøkte sti

Skrevet av Thomas Rud
01.11.2018 15:59 - OPPDATERT 02.11.2018 17:00

Tallene fra persontellerne på ulike turmål i Lofoten er klare. Stien mellom Torsfjord og Kvalvika er den mest besøkte.

Ifølge tellingen til var det 49.444 passeringer på strekningen mellom Torsfjord og Kvalvika i Flakstad kommune. Det er mest i Lofoten, ifølge friluftsrådet. 

 

Reinebringen hadde 27.982 passeringer, mens Fløya hadde 41.953 passeringer. 

Tallene i oversikten er ikke direkte sammenlignbare, siden de bygger på ulike perioder. Likevel mener friluftsrådet at stien mellom Torsfjord og Kvalvika er den mest brukte ut fra dem de har hentet inn passeringer fra. 

– Dessverre har vi vært litt plaga med tyveri og hærverk i løpet av sommeren. Den ene telleren ble stjålet fra Mannen, men dukket utrolig nok opp igjen på Ramberg gjestegård. Flere andre tellere har vært flyttet på, dreid opp ned, og en har sågar fått fylt linsen med blåbær. Vi setter pris på at folk drar på bærtur, men foretrekker at de tar med seg bærene hjem. Klok av skade vil vi neste år forsøke med andre og mer hærverkssikre installasjoner. Vi håper også på å få kjøpt inn flere tellere som vi kan plassere ut på nye turmål og få inn mer data neste sesong, skriver daglig leder Peter Andresen i friluftsrådet. 

 

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.