Da Leknes 2 scoret sitt andre mål var det få som hadde trodd at Reine Il skulle klare å komme tilbake, men hjemmelaget klarte, som første lag i sesongen å score to mot serielederne. (Foto: Kurt E. Kleppe-Holm)

Historisk fotballkamp

Skrevet av Kurt E. Kleppe-Holm
22.05.2019 10:18 - OPPDATERT 22.05.2019 10:51

Tirsdag kunne Reine idrettslag invitere til historiens første A-lagskamp på Reine stadion og et nyoppusset idrettshus.

Det var en spent trener-trio, bestående av hovedtrener Roger Hellberg, hjelpetrenere Kristian Møller og Ronny Edvardsen, som tok imot serieleder Leknes 2 til dyst.

- Dette er en historisk dag. Jeg er så rørt over responsen vi har fått fra innbyggerne i kommunen i forbindelse med restaureringen av huset, sa leder i Reine IL Ronny Edvardsen før kampen.

I sin åpningstale takket han alle støttespillerne som har gjort det mulig å vitalisere det 80 år gamle idrettslaget. Huset som står i dag ble oppført i 1971 etter at det forrige ble tatt av stormen.

Kampstart
Da kampen startet virket Reine noe uorganisert, og de virket tydelig preget over at de møtte et 5. divisjonslag som var styrket med tre spillere fra 3. divisjon. Og Reine ble liggende under med 2-0 til pause. Det var imidlertid en helt annen glød i laget da andre omgang startet.

- Flere av spillerne uttrykte at de var nervøse før kampen, men spillemessig var dette årsbeste, og at vi klarte å score to mål gjorde at spillerne fikk en helt ny selvtillit, sier hjelpetrener Ronny Edvardsen.

Hovedtrener Roger Hellberg sier at han ikke kom med noen magisk trylleformel i pausen.

- Spillerne selv kom med forslag til de endringene som ble utslagsgivende for at vi kom tilbake i kampen og faktisk ble det første laget som har klart å score mot serieledene, sier han.

- Innsatsen fra laget var upåklagelig, og vi viste enda en gang at vi ikke er dårligere enn noen av de fire lagene vi så langt har møtt.

 Fornøyd med innsatsen
Innbyggerne i Moskenes hadde gått mann av huse for å få med seg kampen.

- Været var helt perfekt, og at vi hadde 250 publikummere er intet mer enn fantastisk, sier Ronny Edvardsen.

- Så rammene rundt historiens første A-lagskamp på Reine kunne ikke vært bedre, slår han fast.

Sluttresultatet ble 2-3, og bortelaget stakk dermed av med de tre poengene.

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.