Vikinghøvding Terje Bøe inviterte til juleverksted hos vikingene på Borg

Høvdingen kaller til juleverksted

Med dårlig vær er ikke vikingene på Borg uvant med skumle kjøreforhold, og åpnet dørene til nær og fjern for årets tradisjonelle vikingjuleverksted.

Med noen engstelige blikk mot julegrana som bikker faretruende i et vindkast på Leknes var det best for store og små å komme seg inn i varmen på Høvdinghuset på Borg. Og høvdingen selv hadde tatt på seg rollen som yolenisse.

God og trivelig tradisjon 
- Vi har holdt på med dette noen år nå. Om jeg ikke tar helt feil var første førjulsarrangement så langt tilbake som like etter århundreskiftet, sier Terje Bøe som er vikingehøvding på Borg vikingmuseum.

Dagens juleverksted bar preg av svært nedslående værmeldinger og til dels dårlige kjøreforhold rundt Knutstad og stort sett hele veien til Bøstad. De som hadde trosset dårlige værmeldinger, fikk seg en fin og lun førjulsopplevelse. 

Muséet stilte med materialer til det meste av håndarbeid, fra sløyd og treskjæring til tøy og ullpynt, alt med kyndig hjelp av dyktige vikinger med godt humør.
- Vi har ikke så mange her som tidligere år, men det tror vi henger sammen med de vanskelige kjøreforholdene på øya. Det viktigste er at de som er her trives, sier høvdingen. Han byr på klementiner til alle gjestene. I tillegg får alle lage egne flatbrød med honning. Det henger en nydelig duft av trearbeider, bål, klementiner og søtlig honning i høvdingehuset og det er akkurat passe behagelig med folk. 

Fra høvdingesetet kommer det julemelodier og mer tradisjonelle melodier fra en lyrspillende gjøgler. Arrangørene har virkelig sørget for julestemning helt i øverste skikk, og om vikingene feiret jul, så må det ha vært et stort lysglimt i mørketida.

 

Bildeserie
Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.