Huseiere sparer tusenlapper, kommunene taper millioner

Skrevet av Marius B. Staveli
27.09.2018 10:26 - OPPDATERT 27.09.2018 10:32

Moskenes, Flakstad og Vestvågøy mister millioninntekt når regjeringen setter ned maksimal eiendomsskatt fra 7 til 5 promille. For huseiere er det tusenlapper å spare.

Vestvågøy, Flakstad og Moskenes har alle lagt seg på den maksimale satsen for eiendomsskatt, 7 promille, på boliger og fritidseiendommer.

Fremskrittspartiets leder og regjeringens finansminister, Siv Jensen, bekreftet i dag til VG at regjeringen nå setter 5 promille som den nye maksimale skattesatsen.

– Et langt skritt i riktig retning, men vi gir oss ikke før vi får vekk hele eiendomsskatten, sier Jensen til VG.

Regjeringen vil også nekte kommunene å bruke full markedsverdi som grunnlag for eiendomsskatten – og innføre et tak på verdsettelse av eiendommen. 

For Vestvågøy utgjør endringene et bortfall av inntekter på om lag fire millioner kroner i året. For Flakstad utgjør det om lag 1,3 millioner i tapte inntekter. For Moskenes er det om lag 1,1 millioner skattekroner som ikke kan hentes inn.

For en huseier betyr endringene sparte tusenlapper hvert år.

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.