Nå kan du sjekke skipstrafikken i hele verden hos Avisa Lofoten. Men et godt sted å starte er kanskje nettopp i Lofoten.

Hvilken båt var det du så?

Skrevet av Kurt E. Kleppe-Holm
07.04.2021 21:35 - OPPDATERT 08.04.2021 08:02

Har du noen gang stått og speidet utover horisonten og sett en båt langt der ut og lurt på hvilken båt det var. Nå kan du finne det ut hos Avisa Lofoten.

Marine traficc heter tjenesten, som kan være både nyttig og underholdende. Nyttig av flere grunner. Du kan for eksempel sjekke hvor langt ferga eller hurigbåten har kommet, og på den måten finne ut hvor god tid du får på kaia.

Vil du vite hvor Storfjordværing, Angelsen senior eller Stamsundgutt befinner seg? Ja da kan du det. Kanskje du så hurtigruta passere på vei nordover i kveld. Vi fant ut at det var Kong Harald som nå har forlatt Lofoten.

Slik ser siden ut. Skjermdump Avisa Lofoten.Og sjekker du litt lenger ut ser du at frakteskipet Nord Corona er på tur sørover, og mange andre utenlandske lasteskip er på tur både nordover og sørover.

Slik kan du finne opplysninger om en båt. Hold pekeren over båten og trykk. Her har vi trykket på Mortsundværing.En av de mer interessante tingene du kan gjøre dersom du er båtentusiast er å holde musepekeren over hver enkelt bår og trykke på den. Da får du opp bilde av båten og enkle opplysninger om hva slags type båt det er og hvor den kommer fra. Her er det mange timer med god underholdning hvis du har problemer med å sove.

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.