Forfatter av leserinnlegget, Knut Rellsmo.

Hvor står klimasaken nå?

Skrevet av Leserinnlegg
10.01.2021 07:58 - OPPDATERT 11.01.2021 08:12

Regjeringen lanserer nå en klimaplan med bl.a. økning av CO2 avgifter for EU.

I tillegg er svimlende 25 milliarder avsatt til CO2 fangst til sementprodusjonen i Brevik og rundt 50 milliarder til fortsatt elektrifisering av norsk sokkel.
Dette er symbolinvesteringer som  få, hvis noen land ønsker, eller vil kopiere.

Uansett, Erna Solbergs ustoppelige vilje til enorm satsing på den diffuse «Klimakrisa»
vil faktisk hverken senke temperaturen eller kontrollere evige klimaendringer.
Desember var over det meste av kloden ekstrem kald og Spania drukner i snø og kan notere ny kulderekord minus 34,1 i dagens januar.

77 byer «world wide» har flere innbyggere enn hele Norge og urbanisering, fortetting
og byutvikling øker faktisk temperaturen lokalt opp mot hele 3 grader.

Kina, India, Russland, Australia, Afrika, Syd- og Mellom-Amerika, og de fleste andre land har i praksis lagt Parisavtalen nederst i skuffen og ser med undring på Norge og EUs klimatiltak i helt utakt med øvrige land. Hele 2500 kullkraftverk er under bygging/prosjektering, primært i Asia, og tre større kullkraftverk nuller ut Norges utslipp inkludert olje og gass.

Vi har det også  geohistorisk rekordkaldt med 2,5 grader lavere temperatur enn snittet på 17,5 grader for siste 600 millioner år.

«Global oppvarming» er lagt til side fordi temperaturen har stagnert og så ble i stedet evige «klimaendringer» det nye fokus ?

Vi har en foruroligende følelse av at klima er blitt et påtatt politisk prosjekt uten vitenskapelig forankring og klima-milliarder blir skuffet ut uten at vi påvirker dagens klima som historisk er en av Jordas fineste og mest stabile ?

FNs klimasjef Christina Figueres uttalte faktisk følgende før Parisavtalen: «Dette dreier seg egentlig om å få på plass en ny økonomisk verdendorden innenfor ett bestemt tidsrom og avskaffe kapitalismen som har rådet i 150 år».


Knut Rellsmo

Les mer om:

Leserinnlegg Klima
Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.