Foto: Privat.

I 2020 er en million nordmenn hørselshemmet og mange av dem er eldre

Av Maja Borgvatn Karlsen
10.06.2018 12:02 - OPPDATERT 10.06.2018 12:02

I 2020 vil en million nordmenn være hørselshemmet. HLF (Hørselshemmedes Landsforbund) er Norges største medlemsorganisasjon for mennesker med funksjonsnedsettelse og har over 65.000 medlemmer.

eHørselshemming er en økende folkehelseutfordring. HLF (Hørselshemmedes Landsforbund) gjør noe med det: «Hvert øre teller» er vår årlige, nasjonale kampanje, der HLFs frivillige tilbyr gratis hørselshjelp på stands over hele landet.

I årets kampanje setter vi fokus på eldre og helsegevinsten av å oppdage hørselstap så tidlig som mulig. Nyere forskning viser blant annet at ubehandlet hørselstap øker risikoen for å utvikle demens. Også risikoen for fall, ulykker, depresjon, angst og sosial isolasjon øker med hørselsnedsettelse.

HLF kjemper for at alle over 60 år skal få tilbud om gratis hørselstest, slik at hørselstap kan oppdages og behandles så tidlig som mulig. Vil du vite mer om temaet, se www.hvertøreteller.no

Det å høre dårlig er blitt et nasjonalt handikap som berører oss alle, enten det gjelder deg selv, familie, venner eller kolleger. Nedsatt hørsel er usynlig. Dette gjør at åpenhet, kunnskap og synlighet om hørselsutfordringer er så viktig, skriver de i en pressemelding.

-Vi har stand i Lofotsenteret torsdag 14. juni 2018 fra klokka 11.00 til 14.00. Vi inviterer dere på besøk for en hyggelig hørselsprat, sier May Jakobsen i HLF.

 

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.