Det blir dessverre ingen festival i år Frida Bakke Stensen

Ingen countryfestival

Skrevet av Andre Bruun
15.07.2020 06:00 - OPPDATERT 15.07.2020 07:30

Lofoten countryfestival slapp en melding i går om at den årlige festivalen dessverre må avlyses i år.

Lofoten Countryfestival 2020 avlyses.

Med bakgrunn i den pågående koronapandemien ser vi oss dessverre nødt til å avlyse årets festival. Vi har, helt siden pandemien rammet i mars, planlagt festival utifra de ulike begrensninger gitt av regjering og FHI. Vi har hatt tett dialog med kommuneoverlegen, og med de begrensninger som er gjeldende nå, er det ikke mulig å gjennomføre en festival vi og gjestene vil være fornøyd med.

Vi i Lofoten Countryfestival opplever at vår årlige festival er god samfunnsbygging og har bidratt til å sette Leknes og Lofoten på kartet. I samarbeid med næring- og reiseliv har festivalen bidratt til mange gode opplevelser for Lofotens innbyggere og gjester. Det er alle disse aktørene i samspill med oss som gjør at vår festival har hatt slik suksess over mange år.

Når vi nå har en gradvis åpning av samfunnet, ønsker ikke Lofoten Countryfestival å risikere en smitte-oppblomstring fordi man samler for mange mennesker på ett sted.

De reglene som rammer oss spesielt, er krav om bord-servering ved alkoholsalg og forbud mot dans og sammenstimlinger foran scenen. Det vil heller ikke være lov å bevege seg mellom bordene, og alle som ikke tilhører samme husstand må overholde meters-regelen. Vår konklusjon blir da at det er umulig for oss å oppfylle alle disse kravene, og vi velger å avlyse fremfor å risikere våre gjesters helse.

Vi beklager dette på det sterkeste, men ber om forståelse for den beslutningen vi nå har tatt. Kjøpte billetter refunderes selvsagt, minus billettavgift. Dersom noen ønsker å flytte sine billetter til 2021 ordner vi dette også.

Lofoten Countryfestival er nå i gang med planlegging av festival for 2021, med mange toppnavn på plakaten. Her nevnes Rotlaus, The Mavericks med flere. Vi håper å se mange av våre faste tilhengere og minst like mange nye i Lofoten 2. - 5. september 2021.

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.