Alfred Busch oppfordrer folk til å bruke fjellene, men å sjekke værmeldinger og høre med kjentfolk om lokale forhold. Foto: privat

Ingen trengte hjelp fra hjelpekorpset i påska

Skrevet av Thomas Rud
25.04.2019 17:00

En sen påske sørget for rolige vakter for Røde Kors sitt hjelpekorps i Vestvågøy, Nordland og resten av landet.

Som regel har påsken vært høytid for å skade seg på tur, men i år sørget færre folk i fjellet og en sen påske for at de røde dagene ble usedvanlig rolige for Røde Kors sitt hjelpekorps i Vestvågøy. 

– I Vestvågøy hadde vi ikke noen utrykninger eller satte på et eneste plaster i hele påsken. Vi har hatt det veldig rolig her, sier operativ leder Alfred Busch for hjelpekorpset i Vestvågøy. 

Laveste siden 2014
Også ellers i fylket og i landet for øvrig har det vært den roligste påsken på mange år for Røde Kors. 

– Det har bare vært 13 oppdrag i hele Nordland. Bortsett fra ett oppdrag på Helgeland, skjedde alle disse i Salten. På landsbasis hadde vi i år 189 oppdrag, og vi må tilbake til 2014 for å finne så lave tall. 

Tallene er noe som gleder den operative lederen. 

– Det beste som er er at folk kommer seg hel inn og ut av fjellet. Det er den beste påsken for oss og turgåere, sier Busch. 

– Ta med ekstra plagg
Han mener hovedgrunnen til færre oppdrag ligger i en sen påske og at mange valgte å feriere ved sjøen eller andre steder enn fjellet. Busch kommer med tips til hvordan man får det tryggest på tur utover våren og sommeren. 

– Det er viktig med riktig turtøy og ta med et ekstra plagg eller to. Blir man stående i ro blir det fort kaldt. Man bør også ta med seg kart og kompass og laste ned appen 113. Den appen gjør det enklere for oss å hjelpe hvis uhellet skulle være ute for da kan vi gå etter koordinater. Så er det viktig å holde seg i ro om uhellet er ute. Da blir det enklere for å oss å finne deg, forklarer Busch. 

Været i lofotfjellene kan også være lunefullt og endre seg raskt. Busch oppfordrer likevel folk til å bruke fjellene. 

– Men sjekk værmeldinger og hør med kjentfolk om de kjenner til lokale forhold på den fjelltoppen man eventuelt ønsker å gå til. Det kan være at snøen ikke har smeltet helt ennå. Vi er uansett klare for å rykke ut uansett, sier han. 

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.