Fra venstre: Thor Drechsler, Andrè Rosengren Bendiksen, Britt Rønning, Jøran Fjellgård og Svein Inge Paulsen. Foto: Privat.

Innsamling for hjerteutstyr

Skrevet av Kurt E. Kleppe-Holm
03.09.2019 15:35 - OPPDATERT 04.09.2019 17:00

Coach André Rosengren Bendiksen og Bil i Nord, Svolvær, starter nå en innsamlingsaksjon for hjertekompresjonsmaskin i ambulansene i Lofoten. Bil i Nord gir 30.000,- til formålet.

André håper at de får inn nok penger til at det kan kjøpes inn en maskin til hver av de fire ambulansene i Lofoten, men målet er i første omgang å kjøpe inn en brystkompresjonsmaskin til ambulansestasjonen i Vågan.

Nordlandssykehuset har ikke midler til å kjøpe dette utstyret.

- Hver enkelt maskin koster mellom 150.000 og 200.000 kroner, og dette er midler som Nordlandssykehuset ikke har. Jeg har dermed tatt initiativ til å samle inn penger til formålet, og ønsker å få med oss både privatpersoner og bedrifter over hele Lofoten, sier André R. Bendiksen.

Med hjerte for Nord Norge 
André jobber i Bil i Nord-konsernet som har mottoet «Vi tror på Nord Norge». I den sammenheng er han inspirert av Bil i Nord og har tatt et initiativ for å samle inn penger til minimum én hjertekompresjonsmaskin.

For noen hjertestanspasienter, der hjertet ikke starter med vanlig hjerte- og lungeredning, kan behandling med en hjertekomprimeringsmaskin være med på å avlaste personellet med komprimering over tid, samt at komprimering under transport i kjøretøy, helikopter og båt, vil være mulig. Dette sikrer også ambulansepersonellet under transporten.

Ideen kom etter en prat med ambulansepersonalet som var innom Bil i Nord da en av ambulansene var på service. 

- Jeg hadde sett den innsamlingsaksjonen som var i Troms i vår, og spurte om de hadde en slik maskin her i Lofoten. Det hadde de ikke. Samme dag skjedde den tragiske ulykken her i Svolvær hvor en bil kjørte utfor kaia og hvor tre omkom. Det ble en tankevekker for meg, forteller André. 

Han oppfordrer alle privatpersoner, men også andre firmaer og organisasjoner om å gi en skjerv, enten den er liten eller stor.

- Alle bidrag monner, også hvis noen gir 10 kroner, sier André.

Takknemlig
Ambulansetjenesten i Lofoten er svært takknemlig for initiativet til André R. Bendiksen om å starte kronerulling for brystkompresjonsmaskin til ambulansetjenesten i Lofoten.

- En brystkompresjonsmaskin vil være med å avlaste ambulansepersonellet under pågående hjerte/lunge-redning, i tillegg vil forflytning av pasienten mot endelig destinasjon kunne gjøres uten avbrudd i komprimeringen. Det er med på å sikre ambulansepersonellet under transporten av pasientene, noe som vi i vår tjeneste har stort fokus på. Vi har meget godt kvalifiserte ansatte i tjenesten vår som alltid har som mål å gi pasientene den beste behandling vi kan tilby prehospital, sier områdeleder Britt Rønning i ambulansetjenesten i Lofoten.

Utfordrer
Han har utfordret gründer og eier Thor Drechsler til å gi sitt bidrag. Bil i Nord og Thor Drechsler har tatt utfordringen og gir 30.000,- og utfordrer følgende bedrifter til å gjøre det samme;

 • Cetho Eiendom
 • Ellingsen
 • DSN
 • Marhaug
 • Christian Ringnes
 • Thon Hotels v/Erik Tharaldsen
 • Scandic v/Gunnhild
 • Anker Brygge v/Allis Olufsen
 • Kransvik (Knut Olav as)
 • Øynes Kystfiske (Erling Santi Falch)
 • Lofotkraft
 • Byggesystemer
 • Rema 1000 v/Jan Gunnar
Vil du bidra? 
Ønsker du å være med å bidra til denne innsamlingsaksjonen? Du kan sette penger inn på konto 1503 45 08000 eller sende via VIPPS til 559446. Dette er kontoer til Bil i Nord, så merk innbetalingen med hjertekompresjonsmaskin.

 

Les mer om:

Helse
Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.