Jentene på Team Lofoten har i løpet av sesongen skaffet seg mye god erfaring gjennom å møte Norges beste i sitt årskull. Foto: Privat.

Inviterer til håndballfest

Skrevet av Thomas Rud
31.01.2019 18:00 - OPPDATERT 01.02.2019 12:02

De har spilt tre runder og ni kamper i den nasjonale 16-årsserien. Nå er Team Lofotens jenter endelig klare for å vise seg frem for hjemmepublikummet i Lofoten.

Til helgen arrangeres det kamper i den nasjonale bringserien for jenter 16 i Lekneshallen. Arrangørene fra Blest, Leknes, Gravdal, Svolvær og Kabelvåg står klare til å lage håndballfest. 

– Jeg tror det kribler bra i magen for jentene. Det er ikke så mange vi kjenner når vi spiller borte, men når vi spiller her hjemme blir det jo mange kjente. Jeg tror det blir litt skrekkblandet fryd, og vi håper det kommer så mange folk som mulig, sier en av lagets trenere Lill Sonja Eilertsen. 

Støtten betyr mye
Yngre lag i lokalmiljøet er invitert til helgens kamper, og det er også en premiering for beste heiarop. I tillegg kommer familie og venner. 

– Jeg tror støtten vil bety masse for jentene. Det betyr mye at folk er interessert i det vi driver med. Vi har ikke så mye å tape, og vi vet vi er underdogs, forteller Eilertsen. 

Selv om det ikke har blitt seier så langt i årets Bringserie, har Team Lofoten lært mye av å møte Norges beste 16-årslag. I motsetning til Lofotens jenter har de andre lagene flere treninger sammen enn Team Lofoten har. 

– Vi håper at jentene tar steg og samler mer erfaring. Det er en erfaring som de f¨r god bruk for senere, påpeker Eilertsen. 

Også soneleder Randi Rasmussen i Lofoten og Vesterålen håper på feststemning når lagene entrer banen i Lekneshallen til helga. 

– Vi håper at alle også får en god opplevelse i hallen, sier Rasmussen. 

Hun sier at organiseringen  har vært en utfordring, men skryter mye av de frivillige som har stått på i forkant av arrangementet. 

– Vi må kanskje være bedre på logistikk enn arrangørene andre steder i landet, men vi er mange som planlegger som er gode på forskjellige ting. Alle klubbene deltar. Vi har mellom 40 og 50 stykker som bidrar i helga, og så har vi vært rundt ti som har bidratt i forkant, fortsetter Rasmussen. 

Hun sier at det har vært veldig enkelt å få folk til å stille opp. 

– Vi har mange med erfaring, men det er klart at det å ha et slikt arrangement gir oss en boost. Vi har fått mye skryt fra arrangementer tidligere, og vi har både fått og delt erfaringer med Bodø håndballklubb. De er også kjent for å være gode på arrangement, forteller Rasmussen. 

Det skal brukes lokale dommere i alle kampene, og det vil også være kampverter på tribunen. Arrangøren tilbyr også turer lagene kan dra på hvis været holder seg godt. 

Første kamp lørdag
Team Lofotens første kamp går lørdag klokken 12 i Lekneshallen. Da møter de Ull/Kisa. Lørdag klokken 18 møter de Langhus. Søndag er det kamp mot Nordbygda fra klokken 11.30.

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.