«Jente med balla» og «VisHensyn» fikk varmet godt opp til morgendagens turnering.

«Jente mæ balla» er klare til kamp

Skrevet av Frida Bakke Stensen
26.12.2019 15:41 - OPPDATERT 27.12.2019 12:50

I år som i fjor, og de fleste år før der, arrangeres det romjulscup i håndball tredje juledag. Vanligvis pleier det å være en herreklasse og en dameklasse, men på grunn av dårlig påmelding er det kun herreklasse i år. Det stopper ikke «Jente med balla» fra å være med.

Turneringa arrangeres av Leknes Håndballklubb, med REMA 1000 som hovedsponsor.  Leder i klubben Karoline Cecilie Magnussen synes det er litt trist at det er så få lag som har meldt seg på, men er veldig glad for de lagene som har stilt opp.

- Heldigvis at jentene ville være med selv om det ikke ble egen jenteklasse. Det er skikkelig sporty gjort, og jeg tror det kommer til å bli veldig gøy. Og ikke minst er det gøy at vi har fått inn et lag som er helt ferske i sporten, sier hun. 

- Også vil jeg oppfordre alle til å komme i hallen imorgen og lage liv. Det blir god stemning, god underholdning og masse godt i kiosken, forteller hun videre.

Oppvarming til morgendagen
Andre juledag varmet jentelaget og nykommerne «VisHensyn» opp med treningskamp i Gravdalshallen. Guttene fikk nok utfordring, og jentene fikk kjent på fysikken som kan forventes i Lekneshallen tredje juledag. 

- Dette bli spennende. Det kan virkelig gå alle veier, men vi er ikke redde og vi tåler en trøkk. Det er sånne utfordringer som dette man virkelig lærer av. Vi har aldri spilt turnering mot herrelag før, men det tar vi på strak arm, forteller lagleder Vilde Finstad, og får enige nikk fra lagvenninnene. 

Håper på bedre påmelding til neste år 
- Vi synes jo det er ganske dårlig at det ikke er flere lag som har meldt seg på, spesielt damelag. Det virker som om det har blitt sånn at folk tror man må være best i håndball og ha spilt hele livet for å være med, men sånn er det jo ikke. Turneringa er jo egentlig bare for å ha det gøy, spille ball og ha det sosialt. Det er mange pensjonerte håndballspillere her på øya, og mange som er sportye nok til å ta ei morsom utfordring, så få med folk og meld dere på til neste år, sier hun videre. 

Showet i Lekneshallen starter imorgen 27. desember, klokka 10.00. 

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.