Jörg Kuhnt med eget galleri

Skrevet av Kurt E. Kleppe-Holm
21.07.2019 17:15 - OPPDATERT 22.07.2019 20:28

Den tyske kunstneren som bor på Å åpner eget galleri i august.

- Det blir Vernissasje 4. august. Men allerede nå har flere vært innom og både studert maleriene mine, og også kjøpt bilder, forteller Jörg.

Sammen med kona, Oda Schjelderup driver de et lite overnattingssted på Å i Lofoten. I underetasjen driver de et kunstgalleri. Jörg har innredet et eget rom der maleriene hans nå har fått fast plass.

- Tidligere har bildene vært utstilt i resepsjonen, men jeg hadde lyst til å få til et eget rom, og for to uker siden ble det en realitet, sier han.

Nicolas Bacchi fra Frankrike er selv kunstner og er innlosjert hos Jörg og Oda. Han liker godt det han ser i galleriet.

Små format
Jörg startet med skulpturer, men liker bedre å jobbe med akryl.

- Det er en enklere kunstform som passer meg bra, sier han.

Interessen startet da han fotograferte store kunstinstallasjoner i metall. 

- Det var noe fascinerende over de store, tunge objektene, og jeg begynte å lage bilder inspirert av fotografiene. Samtidig har jeg utviklet meg og maler i forskjellige stilarter. Noen ganger leker jeg meg veldig som en barnehageunge. Andre ganger er jeg en streng gubbe som er veldig strukturert, sier han.

- Samtidig tenker jeg salg. Jeg har ikke det store eierskapet til bildene, ser det heller slik at når et bilde blir solgt er det plass til et nytt, sier han.

- Når man selger til turister er det viktig å tenke på at de ofte har dårlig plass. Derfor er mange av maleriene mine små i størrelse. Det er bedre for dem og utfordrende for meg, mener han.

Jörgs bilder er ofte små og lette å frakte med seg for en turist.

Godt besøkt
Galleriet ligger ved veien. Eneste annonsering er et skilt i veikanten.

- Noen kommer inn fordi de kjeder seg og trenger noe å gjøre. Andre kommer fordi de er genuint interessert i kunst. Så har du de som ikke helt vet hva de går til, men som får en aha-opplevelse og går ut med et bilde. Offisiell åpning er i august, men allerede har jeg solgt endel bilder, også til lokalbefolkningen. Jeg håper at også de lokale finner veien hit 4. august, sier han.

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.