Ella Eriksen (14) fra Å hadde lyst til å prøve noe annet enn de to primærnæringene i Moskenes, fiske og turisme da hun skulle velge yrke til arbeidsuka.

Journalist på prøve

Skrevet av Kurt E. Kleppe-Holm
28.05.2019 20:48 - OPPDATERT 29.05.2019 18:22

Ella Eriksen (14) fra Å i Lofoten ville prøve noe annet enn de tradisjonelle yrkene fiske og reiseliv da hun skulle ha arbeidstrening i «arbeidsuka».

- Mamma og jeg diskuterte hvilket yrke jeg kunne prøve meg i, og da mamma foreslo at jeg kunne prøve meg som journalist tenkte jeg at det var et godt forslag. Jeg liker jo å skrive litt, sier hun.

Ella fikk plass hos Avisa Lofoten og ble kastet rett i løvens hule.

- Den første artikkelen handlet om hvordan Arbeiderpartiet i Vestvågøy vil sørge for at elever får tidlig hjelp hvis de sliter på skolen. Saken var litt krevende, men med litt hjelp fra redaktøren ble det til slutt en god sak, sier hun.

 Lærerikt om språket

Den unge journalisten forteller at hun lærte mye om det språklige.

- Jeg ble mest av alt oppmerksom på hvordan man kan bruke språket. At det er viktig å skrive i en slags muntlig stil. Å bruke vanskelige ord og uttrykk som folk vanligvis ikke bruker til daglig er ikke heldig i en artikkel som skal være lett å lese for alle. Så det tror jeg er det viktigste jeg har lært, konkluderer hun.

 Annet valg

Hvordan det ville være å jobbe som journalist hadde hun egentlig ikke tenkt noe på.

- Nei, jeg hadde ingen tanker om hva jeg gikk til. Men jeg har stortrivdes, selv om det neppe er journalist jeg ender opp som. Det å være journalist virker som å være en egen livsstil, og jeg tror nok at jeg passer mer inn i et mer praktisk yrke. Jeg er fornøyd med det jeg har fått publisert, både på nett og i papirutgaven, og synes det har vært en fin erfaring å ta med seg videre i livet, sier Ella. 

Ellas siste artikkel, hvor hun har truffet ungdom som var til stede under nyåpningen av klubbhuset til Reine IL, kommer på trykk i onsdagens papirutgave.

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.