Nordnorsk juleskatt fra Susanne Lundeng.

Juleplate fra Susanne Lundeng

Skrevet av Kurt E. Kleppe-Holm
05.11.2019 22:12

Susanne Lundeng gir ut Kimer I klokker, julefolketoner fra Nordland sammen med Bjørn Andor Drage og Nils-Olav Johansen.

Den prisbelønte felespiller og sanger Susanne Lundeng går sammen med Nord-Norges store organist Bjørn Andor Drage og den unike gitarist og sanger Nils-Olav Johansen og løfter frem den nordlandske julesangskatten gjennom juleplaten «Kimer I klokker». Sammen har de skapt en rikholdig og dyptgående juleplate med folketoner fra Nordland.

I vare og heftige arrangementer fremfører de kjære og kjente sanger som I denne søte juletid, No koma Guds englar, Mitt hjerte alltid vanker og mange flere, men alle med stedegne melodier fra Nordland, og mange med nordlandske tekster av Elias Blix og Petter Dass.

Nordland er rik på gamle religiøse folketoner, men som ellers i Norge er det få som bruker de gamle stedegne melodiene når de synger julesanger. Mange av tonene har kildene sine i Saltdal og Saltdal kirke ble et naturlig innspillingssted. Heilo er svært glade for å stå bak denne utgivelsen med vakre gamle julesanger fra nord framført av tre særegne musikere.

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.