Lille Betty mener det er "Thumbs up" for de tradisjonsrike kanelsnurrene, som falt i smak hos familien Quill fra USA.

Kanelsnurrene er tilbake

Skrevet av Kurt E. Kleppe-Holm
15.05.2019 15:45 - OPPDATERT 15.05.2019 17:02

Familien Quill fra Minnesota synes de var heldige som fikk med seg sesongåpningen til det gamle bakeriet på Å.

- Vi skulle egentlig på kafé på Å, men så viste det seg at den var stengt, sier pappa Anthony.

Ungene, Henrik og Betty spiser ivrig på kanelsnurrene de har fått, og apetitten er stor.

- Betty har spist opp nesten hele sin, så god syntes hun den var, sier mamma Kristen.

- Det er så vakkert her, og så ble vi overrasket over at det ikke er så kalde vintrer her. Hjemme er det stort sett tyve minus hver vinter, sier de.

For ikke mange årene siden måtte du vente nesten til sankthans før du kunne kjenne den liflige duften av bakverk fra det gamle bakeriet på Å. Nå er turistsesongen lengre, og turistene kommer tidligere så i dag åpnet det tradisjonsrike bakeriet dørene for sesongen. Flaks for den lille familien.

Elsker Lofoten

Inne i selve bakeriet treffer vi to blide bakere, Maciejka Pobidynska fra Polen, og Paúl Garcia fra Kanariøyene i Spania. De forteller at det er andre året de kommer til Norge og Lofoten for å jobbe i bakeriet.

- Vi elsker Lofoten, sier Paúl på gebrokkent norsk.

- Det er tidlig, men det er omtrent samtidig som vi åpnet dørene i fjor forteller Maciejka.

- Akkurat nå er det litt rolig, men da vi åpnet klokken ni, var det endel folk, sier hun.

- Sommeren kommer nok til å bli travel nok, mener de.

 Kurt E. Kleppe-Holm

 Nye oppskrifter

- Egentlig er det godt at det er litt stille helt til å begynne med, for da får vi prøvd ut nye oppskrifter, sier Paúl.

I år har han tatt med seg surdeig fra Spania, noe som preger utvalget.

- Alle brødene våre er nå laget med surdeig, og det vil de nye brødene også være, forteller han.

- Nytt av året er også våre snurrer med ost og pesto, skyter Maciejka inn.

- Stadig flere er opptatt av vegansk mat, og snart kommer vi med veganske muffins, lover Paúl.

Og de lover at det skal komme ytterligere nye brød, med både spelt og rug. Alt bakt med surdeig. Men de verdensberømte kanelsnurrene, de består, lover de.

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.