Kirkeverge på Værøy, Jill Arntsen inviterer til jubileumsgudstjeneste i helgen.

Kirkejubileum på Værøy

Skrevet av Kurt E. Kleppe-Holm
05.11.2019 07:55 - OPPDATERT 17.11.2019 19:00

Menigheten tilhørende Den Norske Kirke på Værøy feirer i helgen flere jubileum.

Det forteller kirkeverge, Jill Arntsen.

- Den nye kirka på Værøy ble innviet 11. juni 1939. Da var den gamle kirka på Nordland rett og slett blitt på for liten for menighetene på øya, forteller hun.

Værøy gamle kirke på Nordland ble på 30-tallet for liten for menighetene på øya.

. Værøyværingene begynte å jobbe for å få en ny og større kirke på øya. Den gamle kirka trengte store reparasjoner, noe det ikke var økonomi til i kommunen. 

Jill Arntsen forteller videre at økonomien også spilte inn da den nye kirken sto ferdig.

- Den trange økonomien gjorde at man ikke hadde råd til ny altertavle da kirka sto ferdig, så man fant et gammelt krisifiks på loftet til gammelkirka. Det ble bestemt at dette skulle brukes som en midlertidig altertavle. Den midlertidige altertavlen ble stående i 60 år, forteller hun.

Da følte man at det var på tide med en ny og ordentlig altertavle. Kunstner Karl-Erik Harr ble kontaktet og han malte den. I 1999 ble den nye endelig avduket.

Den nye altertavlen kom på plass i nykirka etter seksti år. Karl-Erik Harr malte den.

- I helgen slår vi disse jubileene sammen og feirer at nykirka er 80 år og altertavla er 20 år. Det blir stor jubileumsgudstjeneste i nykirka, søndag 10. november, forteller hun.

- Karl-Erik Harr er selvsagt invitert og vil være til stede. Domprost Elin Vangen og Damekoret deltar også under gudstjenesten. Vi håper mange finner veien til jubileet, sier Jill Arntsen.

«Nykirka» på Værøy har rukket å bli 80 år. Det feires til helgen.

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.