Ramberg skole ble stengt mandag.

Foreldre ville ikke stenge Ramberg skole

Skrevet av Thomas Rud
17.12.2018 14:24 - OPPDATERT 18.12.2018 13:48

Ramberg skole og SFO stengte fra klokken 14 mandag ettermiddag. Det var FAU uenige i.

Kommunelegen og Ramberg skoles verneombud bestemte mandag at skolen skulle stenge. 

Det meldte kommunen på sine hjemmesider.

Det har over en lengre periode vært problematikk knyttet til støy på skolen, og forsøkene på ulike midlertidige løsninger har ikke fungert. 

– Vi må bare respektere den rollen kommunelegen og verneombudet skal ivareta. I høst har vi arbeidet kontinuerlig med dette siden vi ble oppmerksomme på at det var et problem, sier Rådmann Erling Sandnes. 

Lyddempende takplater må på plass før undervisningslokalene kan brukes igjen. Disse ble bestilt den 17. desember. Skolen kan tidligst åpnes igjen mandag 7. januar. 

Det vil sendes ut informasjon om det hvis det blir tidligere oppstart. 

FAU uenig i stenging
FAU ved Ramberg skole ønsket ikke at skolen skulle stenges og ba i en epost til kommune og kommunelege om en ytterligere forklaring på stengingen. Støymålingene i korridorene viste et støynivå på 70 desibel, noe FAU påpekte var under arbeidstilsynets grenseverdi på 80-130 desibel. 

I tillegg synes de at tidspunktet for stengingen av skolen var uheldig siden elevene hadde planlagt mange aktiviteter før jul, deriblant en juleavslutning. Derfor ba de om et unntak fra stengingen uken før jul, slik at elevene fikk gjennomført planlagte aktiviteter. FAU ønsker at skolen skulle utsette stengingen til januar. 

– På denne måten vil også foreldrene ha mulighet til å organisere seg i forhold til å få pass for ungene i den perioden skolen må være stengt, sier FAU-leder Espen Vang. 

Kommunelege Solveig Nilsen viser til støyforskriften hos lovdata.no som sier at desibelnivået ikke skal gå over 55 desibel i et arbeidsmiljø der det er store krav til konsentrasjon eller behov for en uanstrengt samtale. 

Vanskelig beslutning
Fungerende rektor Brit Rasmussen skriver i sitt svar til FAU å stenge skolen var en vanskelig beslutning, og det å avlyse planlagte aktiviteter ikke var hyggelig. Hun sier at skolen er takknemlig for at FAU har forsøkt å finne løsninger, men at det i dette tilfelle ikke var et annet alternativ enn å stenge skolen. Rektoren understreker at elevenes vel og ve er det viktigste for skolen. 

– Arrangementer utenfor skolen er ikke aktuell å gjennomføre da skolen alle dager er basen vår for dem som skal på julegudstjeneste eller dem som skal være med på et alternativt opplegg på skolen. Dette bør ikke FAU trenge noen nærmere forklaring på. 
FAU har i møter denne høsten vært gjort oppmerksom på et håpløst arbeidsklima for elver og ansatte ved skolen. Støyproblemet er kun ett av dem. Så her har FAU hatt mulighet for å etterlyse handling tidligere, skriver Rasmussen. 

Etter å ha sett rektor Rasmussens svar legger FAU saken død. 

– FAU lager ikke mer bølger i denne omgang, og innfinner oss med den tidlige juleferien. God jul, skriver FAU-leder Vang. 

 

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.