Kommunen meler om første kjente utbrudd av Covid-19 på Røst

Koronasmitte på Røst

Skrevet av Andre Bruun
05.09.2020 09:43 - OPPDATERT 05.09.2020 13:57

Kommunelegen på Røst bekrefter at en person som befinner seg på øya har testet positivt på Covid-19.

- En person som oppholder seg i Røst kommune har testet positivt på covid-19, etter prøve tatt 4. september. Personen har oppholdt seg på Røst siden onsdag kveld og har adresse et annet sted i landet, melder Tom-Ragnar Pedersen ved Røst kommune.

Ikke fra Røst 
Tilstanden til pasienten som har fått påvist smitte er god. Vedkommende er i isolasjon i egnet lokale på Røst og følges opp av helsetjenesten i Røst kommune. Smittesporingsteamet har startet arbeidet med å kartlegge nærkontakter i samarbeid med Folkehelseinstituttet og andre kommuner. Personens reisefølge er testet og sitter i karantene til prøvesvar foreligger. Det er for tidlig å si noe om nøyaktig hvor eller når pasienten er smittet, men det er mistanke om at dette tilfellet er knyttet til et kjent utbrudd i en annen norsk kommune. 

 

Dette er det første påviste tilfellet av koronasmitte på Røst. Kommunen har arbeidet med forberedelser og planlegging siden mars.

 

Det er så langt ikke mistanke om at andre personer på Røst er smittet, og aktuelle nærkontakter er informert og testet lørdag formiddag. Norske helsemyndigheter anbefaler at alle personer med symptomer på covid-19 tester seg. Testing er gratis og kan gjennomføres på Røst, de som har symptomer kan kontakte legevakten på telefonnr. 116 117. Prøvene sendes til laboratoriet ved Nordlandssykehuset i Bodø, svaret kommer som regel neste dag.

 

Inntil situasjonen er nærmere avklart oppfordrer vi befolkningen på Røst til å unngå større sosiale sammenkomster. Røst kommune velger samtidig å avlyse dagens arrangementer i forbindelse med Spill Norsk-festivalen i Røst kirke og på Querini.

Les mer om:

Røst Korona Covid-19
Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.