Zanita Midura er en av mange som liker språkkaféen i Moskenes.

Koste seg på språkkafé

Skrevet av Khalil Alsahli
14.10.2018 18:53 - OPPDATERT 16.10.2018 10:16

Mohammad Hawwa og Zanita Midura har lyst til å gå på et sted der de kan bli kjent med andre kulturer. De er to av tjue-fem personer som var på språkkaféen på Sørvågen forrige uke.

Har du lyst til lære mer språk og ha det gøy samtidig?
Du trenger ikke å være ekspert i norsk språk, det er nok å være glad i mennesker for å være med på språkkafé.


Zanita Midura er fra polen, hun jobber på turist informasjoner. Hun forteller at språkkafen er et sted der man møter folk som vil snakke norsk og inttegrere seg.
– Min motivasjon for å komme på språkkafe er å møte folk og drikke kaffe sammen med dem sier Zanta.
– I kafféen spiller vi musikk og synger en populær sang av alle sier Mohammad Hawwa, en av deltakerne på språk-kaféen.


Ved språkkafeen kan folk fra Moskenes treffe mennesker fra andre steder i verden sier Øystein David Sveen. Han er fra Oslo og flyttet til Lofoten for noen uker siden.
– Det er vansklig å lære et nytt språk bare ved å gå på skole. Man lærer språk rasker ved å bli kjent med og snakke med lokale folk, sier Øystein David Sveen .


Mohammad Hawwa er så veldig glad i språkkaféen. Han mener at den hjelper ham med å utvikle språket sitt, og lar han blir mer og mer kjent med de andre som bor i Moskenes.

Lærer Ana Poljakovic forteller at hun jobber med voksne flyktninger og innvandrere som vil lære norsk. Hun jobber også med barn i grunnskolen.
– Jeg synes at språkkafe er en fantastisk ide og håper at vi vil ha det fremover, sier Ana Poljakovis.

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.