Krigsveteraner fra Lofoten med besøkende fra organisasjonen SIOPS Lofoten house of veterans

Krigsveteraner besøker Lofoten

Skrevet av Andre Bruun
03.08.2019 15:24 - OPPDATERT 03.08.2019 20:25

Lofoten House of Veterans er vertskap for organisasjonen SIOPS (interesseorganisasjon for skadde veteraner) denne helga, og inviterer samtidig nære og fjerne til å besøke det nye HQ, som har fått plass rett over Lofotsenteret.

- Det er et sted mellom 100 og 150 krigsveteraner i Lofoten, det betyr at de har deltatt i internasjonale krigsoperasjoner, forteller Bjørn Arne Benjaminsen.

- Nå har vi fått en møteplass her på Leknes, der vi kan utveksle erfaringer og arrangere sammenkomster, sier han.

 Veteranbåt med veteraner
I helga ankom Anna Rogde Vesvågøy med en gruppe krigsveteraner fra organisasjonen SIOPS (interesseorganisasjonen for skadde veteraner). De er gjester hos Lofoten House of Veterans, og programmet er ganske fullpakket.

- Vi klarer å få gjort unna ganske mye på ei helg, vi er gode å organisere oss, forteller Benjaminsen.

- Vi skal nå rett til Vikingmuseet og spise vikingmiddag der, før turen går videre til Hauheia som vi skal komme oss opp. Det er i alle fall målet, sier han.

Inviterer Lokalbefolkningen ombord
- Fra cirka klokka 18:00 Lørdag, så skal vi være tilbake, og da kan de som ønsker det, få seg en tur ombord i båten, hilse på og snakke med oss om det er noe de lurer på. Vi er veldig tilgjengelige for alle spørsmål, sier Benjaminsen.

- Anna Rogde forlot havn i Trondeim den 22. juli, og skal reise med SIOPS frem til 10. august, da ankrer den opp i Harstad igjen. Det er 4. året SIOPS arrangerer sommerutflukt for de skadde veteranene og det er et veldig velkomment tiltak avslutter Benjaminsen.

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.