Ordfører Remi Solberg.

Kritisk til nedleggelse av studietilbud på Leknes

Skrevet av Thomas Rud
26.04.2019 09:00

Det desentraliserte sykepleierstudiet på Leknes fra Nord universitet er foreslått nedlagt og flyttet til Bodø. Lofoten Arbeiderparti er kritisk.

Tidligere denne uka ble det kjent at en rekke studiesteder med tilknytning til Nord universitet i Bodø er foreslått nedlagt. Blant disse er det desentraliserte studietilbudet i sykepleie på Leknes, som flyttes til Bodø. 

Dette faller ikke i god jord hos Lofoten Arbeiderparti som er et samarbeidsforum for alle Aps kommuneparti i Lofoten. 

– Lofoten Arbeiderparti stiller seg kritisk til forslaget som rektor ved Nord universitet har lagt frem for styret. Det er bygd opp et sterkt fagmiljø for sykepleierutdanningen på Leknes som nå foreslås flyttet til Bodø. Det er uklokt å bygge ned et etablert fagmiljø som dekker et viktig behov i regionen, det naturlige ville være å styrke dette fagmiljøet. Det er svært viktig med stabil rekruttering og vi trenger derfor flere– ikke færre -  desentraliserte studietilbud, skriver blant andre Vestvågøy-ordfører Remi Solberg (Ap) i en pressemelding. 

Forslaget kom fra rektor Hanne Solheim Hansen som mener at universitets bidrag til forskning, studiekvalitet og økonomiske muligheter vil øke gjennom kuttet. 

– Dagens organisering er ikke økonomisk bærekraftig og gir ikke rom for at universitet når sine mål. Nord universitet skal først og fremst møte sitt regionale ansvar gjennom å sikre et sterkt Nord universitet, sa Solheim Hansen til NRK.   

Studenter som allerede har startet på sine studier på de aktuelle studiestedene eller som får tilbud om plass får muligheten til å fullføre studiene ved disse stedene. 

Forslaget skal behandles av universitetets styre den 30. april med høringsperiode fra 3. mai til 15. juni. Endelig avgjørelse blir tatt den 26. juni. 

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.