Salig blanding med stort spenn i tone og takt

En kveld med kor

Vestvågøytreffet feirer tretti år i år, og korsangerne inviterte til jubileumsfest i storsalen på Meieriet.


For tretti år siden ble det aller første Vestvågøy-treffet arrangert. I den forbindelse bestemte medlemmene i koret Lofotr seg for at dette måtte feires behørlig og med så mange som mulig.

Alle er med 
- Det er flott å se så mange ivrige og dyktige medlemmer, musikere og dirigenter her i kveld. Velkommen skal dere alle være, sa konferansier Laila Horn foran en nesten full storsal.

Med alle deltakerne på scenen samtidig var det så fullt at hele scenen var fullstendig dekket av kormedlemmer i alle aldre.
- De fleste her har jo vært med i mange år, men det er hyggelig å se at også nye kommer til. Med så mange kor som finnes i Vestvågøy blir dette et flott arrangement.

Kveldens arrangement hadde hele sju kor som hver holdt en liten konsert på et par tre stykker. Det var et stort spenn på stykkene som var valgt blant korene, og publikum fikk servert alt fra svensktopper til tradisjonell kirkekor-musikk og barnerim og regler i mange varianter.

Høy kvalitet 
Felles for alle korene var en sjarmerende blanding av kjente sanger i helt ny prakt og med spennende rytmer. Alle korene leverte sine beste sanger og fruktene av utallige kvelder på skoler og forsamlingshus rundt omkring på øya fikk endelig utspring i opptreden på en skikkelig scene.

Kvinner og menn sørget for en stemningsfull aften

Lydsettingen var tilnærmet perfekt for kor i kveld, noe som gjorde alle sprang og spenn i toner og vokal tydelig og klar. Her kunne virkelig alt fra de små korene på bare seks medlemmer til de store korene med mer enn tjue medlemmer boltre seg i flott klang og akustikk. Storsalen på Meieriet er virkelig en scene Vest-Lofoten kan være stolt av.

Det hele ble rundet av etter drøyt to og en halv time med musikk. 

Debatt
Nye Avisa Lofoten AS oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.