Qltura-medarbeider Håkon Nordhaug, leder i klubbstyret i Qltura Henning Karlsen og LAN-ansvarlig Michael Slydal vil arrangere LAN i vinterferien.

LAN-start på vinterferien

Skrevet av Thomas Rud
28.02.2019 12:00 - OPPDATERT 28.02.2019 19:01

Neste uke er årets vinterferie, men allerede førskommende lørdag inviteres det til pc-spill på Meieriet.

På Fryseriet på Meieriet skal det arrangeres LAN fra lørdag klokken 18 til mandag. Deltakerne tar med sine egne pcer. 

– Vi gleder oss til det. Vi skal konkurrere i Fortnite og Apex, sier LAN-ansvarlig Michael Slydal. 

Qltura fritidsklubb holder stengt tirsdag i vinterferien, men har vanlige åpningstider torsdag. Lørdag 9. mars arrangeres UKM. Det skulle egentlig blitt arrangert 16. februar, men ble avlyst på grunn av været. 

Svømming
Leknes svømmehall har normale åpningstider i vinterferien. Mandager er dette 18-21, tirsdager 17-21, onsdag stengt, torsdag og fredag 17-21, lørdag 11-15 og søndag 12-15. 

Svømmehallen har også vurdert å ha åpent på dagtid i vinterferien, men ut fra tidligere erfaringer fant de ut at det ikke var nok besøkende. 

– Besøkende varierer med tanke på hvilket vær det er, men det pleier å være mye folk og populært å være i svømmehallen i ferier, sier arrangementskoordinator og utleieansvarlig Randi Rasmussen i Lofothallen AS. 

Åpen Blesthall
Tirsdag 5. mars åpner Blest hallen for uorganisert aktivitet mellom klokken 10 og 14. Kantina i Blesthallen vil også være tilgjengelig for aktiviteter som brettspill. 

– Dersom dette viser seg å være et populært tilbud vil vi prøve å arrangere dette med jevne mellomrom – kanskje en dag i måneden, forutsatt ledig hallkapasitet. Dette er først og fremst for å gi et tilbud til de som ikke driver organisert idrett, men tilbudet er selvfølgelig åpent for alle, barn og unge som ikke er medlem av Blest er også velkommen, skriver klubben i et nyhetsbrev. 

Klubben skriver at for barn til og med 4. klasse må de foresatte være til stede, og de ønsker også frivillige vakter som kan tenke seg å jobbe på denne typen arrangement. 

Alpint
Skikjøring er åpenbart væravhengig, men hvis snøen blir liggende er det muligheter for både alpinkjøring og langrenn i vinterferien. Lofoten snowboard og alpinsenter i Stamsund har stengt på mandag i vinterferien, men tirsdag og torsdag har de åpent fra 11-16. Onsdag og fredag er det åpent fra 18 til 21. Lørdag og søndag er det åpent fra 12-17. 

– Dette er en av de viktige ukene for anlegget, og det er mye brukt. Mange er hjemme på ferie og har med seg unger, men det er væravhengig, sier Christian Haddal hos alpinsenteret. 

Det vil bli lagt ut oppdatert informasjon på alpinsenterets facebooksider. Også skitrekket på Napp vil være åpent hvis det er nok snø. Her vil det bli lagt ut nærmere beskjed på Flakstad skianlegg sine sider på nettet. 

Røde kors
I år arrangerer Røde Kors to dager i Svolvær og to dager på Leknes for barn som lever under fattigdomsgrensen. Dette tilbudet er fulltegnet, og det er ikke overnatting. 

– Siden det ikke ble overnatting ble det vanskelig å få med dem som bor lenger unna. Vi har sagt at de kan søke til sommeren, sier leder Torunn Rønningen i Vestvågøy Røde Kors. 

Bowlinghallen på Gravdal vil også være åpen i vinterferien, men åpningstidene vil bli klare i løpet av denne uka.

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.