Pasienter rapporterer om lang ventetid og usikkerhet rundt registrering for koronavaksinering

Kvinne i risikogruppe fikk ikke registrere seg via telefon

Skrevet av Andre Bruun
28.03.2021 20:24 - OPPDATERT 02.04.2021 17:51

Flere melder om lange køer hos koronatelefonen på Vestvågøy og usikkerhet på hvem og hvordan en skal registrere seg for vaksinering.

- Jeg fikk beskjed om å ringe og registrere meg for å få vaksinedosen min forrige mandag. Da jeg ringte, så satt jeg i nesten en time før jeg kom gjennom til vaksineringsgruppen. De ba meg bare ringe igjen neste mandag fordi de hadde så få doser og de lagde ikke ventelister, forteller en kvinne i femtiårene bosatt i Vestvågøy.

Kvinnen som ønsker å være anonym, trodde selv hun var mer enn kvalifisert for vaksinering, i og med at hun har en aktiv kreftsykdom og lungesykdom.
- Slik jeg har forstått regleverket, så skal jeg være i prioritert gruppe, derfor ble jeg overrasket da jeg fikk beskjed om å ringe igjen om en uke. Nå er jeg redd jeg må sitte enda en time i telefon uten å få slippe til bare for å få beskjed om å ringe på nytt flere ganger, sier hun.

Lang ventetid hos koronatelefonen i Vestvågøy
Kvinnens telefonlogg viser at det gikk nærmere 50 minutter før hun fikk kontakt med koronatelefonen. Foto: Skjærmdump.

En annen pårørende til en eldre kvinne også fra Vestvågøy etterspør hjelp til de eldre for å få registrert seg for vaksine.
- Det var helt tilfeldig at vi oppdaget at bestemor på godt over åtti ikke var satt opp til time. En venninne av henne stakk innom og spurte henne når hun fikk sin vaksinedose. Det viste seg at hun ikke var klar over at hun måtte registrere seg selv, sier den pårørende.

Kan bestille også på telefon
- Vi er klar over at kapasiteten hos koronateamet er sprengt og det er en formidabel jobb de gjør, men savner litt god informasjon til de eldre og de som kanskje ikke er så flinke til å orientere seg på nett. Samtidig så hører vi at noen får fastlegen til å registrere seg i køen, mens andre må passe på å gjøre det selv. Om det er forskjellig praksis skaper det bare større usikkerhet, sier vaksinasjonskoordinator Sigve Olsen i Vestvågøy kommune.

Olsen sier på generelt grunnlag at de ikke lager ventelister over de som ikke er i noen av risikogruppene. 

- Det kan være at kvinnen ikke var i en av de nå prioriterte gruppene. 

Koronateamet i Vestvågøy svarer at det er mulig å både registrere seg via telefon og på nettet.
- Det enkleste er nok å registrere seg for vaksinering direkte på nett. Da slipper en å gå veien via telefonkø. Det var litt problemer med nettjenesten, men den er i orden nå, sier Olsen.

- Vi annonserer nye timer for vaksinering med Pfizer på mandag for gruppe 4 (65+). Problemet vi hadde med nettbooking denne uka, skal også være løst nå.

[annonse]

Les mer om:

Koronavaksinering
Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.