Lego Laupstad fra Laupstad skole vant den gjeve Champions-prisen i sin region i FIRST LEGO League 2019. Foto: Guro Molaug.

Laupstad vant og skal til Roskilde og finalen

Skrevet av Leserbidrag
11.11.2019 22:02

Talenter fra Laupstad skole skal til skandinavisk finale i verdens største teknologi- og kunnskapskonkurranse. Vi har fått dette leserbidraget fra Ane Eline Sandberg på vegne av FIRST Scandinavia og Equinor Morgendagens Helter.

I helgen var det duket for regionale finaler i verdens største kunnskaps- og teknologikonkurranse for barn og unge mellom 10 og 16 år. Over 400 norske lag fra 23 norske byer var samlet over hele landet, og i Lofoten av 10 lag med for å kjempe om utmerkelser innen innovasjon, forskning og teknologi, samt en finalebillett til den Skandinaviske finalen. Med smarte byer som tema lot dommerne seg imponere av talentene fra Laupstad skole og deres innovative løsninger for fremtidens byer. 

Skaper morgendagens byer  
Laget Lego Laupstad utmerket seg innenfor flere deler av konkurransen. De ble tildelt Championsprisen og Prosjektprisen. Talentene får dermed æren av å representere Lofoten i den skandinaviske finalen i Roskilde den 30. november. 

- Jeg er veldig imponert over laginnsatsen til Lego Laupstad, og de andre lagene fra finalen i Lofoten. De unge talentenes læringsvilje og engasjement for å skape fremtidens byer viser at den yngre generasjonen har et stort ønske om å løse morgendagens utfordringer, sier Cathrine Instebø, sponsorsjef Equinor Morgendagens Helter. 

Fremtidens ingeniører og byplanleggere  
FIRST LEGO League er i Skandinavia et samarbeid mellom organisasjonen FIRST Scandinavia og Equinors talentutviklingsprogram Morgendagens Helter som støtter talenter innen idrett, kultur og realfag. Formålet med FIRST LEGO League er å skape en arena der barn kan utfolde seg i teknologiens verden og ha det gøy med praktisk læring i realfag. 

- FIRST LEGO League gir barn og unge utfordringer fra den virkelige verden - utfordringer som ikke har fasit! Med smarte byer som årets tema, går lagarbeid og fantasi hånd i hånd. De unge talentene må samarbeide godt om å skape innovative og bærekraftige løsninger for fremtidens byer og bygder. Jeg er sikker på at noen av fremtidens ingeniører og byplanleggere finnes blant årets deltakere. De kommer garantert til å bygge en bedre fremtid sammen, sier Silje Kumeus fra FIRST Scandinavia. 

De 23 norske stedene som arrangerte regionale finaler lørdag 9. november var: Agder, Bergen, Drammen, Finnsnes, Gjøvik, Hammerfest, Harstad, Haugalandet, Helgeland, Kirkenes, Larvik, Lofoten Nordre Follo, Oslo, Romsdal, Salten, Sandefjord, Sarpsborg, Sogn og Fjordane, Stavanger, Tromsø, Trondheim og Ålesund. 

Den skandinaviske finalen arrangeres i Roskilde den 30. november. Full oversikt over vinnere og plasseringer finnes på nettsiden https://hjernekraft.org/

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.