Lille Leon er den fødte keeper og med A-lag og nyrestaurert klubbhus mener oldemor Herdis (i bakgrunnen) at alt ligger til rette. Mamma Marlene er langt på vei enig. (Foto: Kurt E. Kleppe-Holm)

Leon skal bli keeper

Skrevet av Kurt E. Kleppe-Holm
22.05.2019 11:08 - OPPDATERT 22.05.2019 11:15

Oldemor Herdis er klar i sin tale. Med nyoppusset klubbhus og A-lag på Reine er det ingen tvil om den sportslige karriéren til oldebarnet.

- Leon er den fødte keeper. Nå har vi et skikkelig lag her i bygda, og da trenger de et skikkelig keeper-emne. Det har de i lille Leon, sier en stolt Herdis Sæthre.

Sammen med barnebarnet Marlene Sæthre, mor til Leon hadde rundt 250 stykker funnet veien til Reine stadion tirsdag ettermiddag for å få med seg innvielsen av det nyrestaurerte klubbhuset og tidenes første A-lagskamp. Marlene mener vi er vitne til en viktig begivenhet.

- Det Reine idrettslag har gjort de siste årene, med oppussing av klubbhuset og opprettelsen av A-laget er så utrolig viktig for rekrutteringen. Det må også være veldig oppmuntrende for tidligere spillere. At det satses så til de grader er svært gledelig, slår hun fast.

 

Også trener for Mini 1 og Mini 2, Aleksander Gylseth, synes det er en fin dag.

- Det er på tide at vi etter 80 år endelig kan stable på beina et A-lag. Det er en stolt dag i dag.

 
Idrettslagets leder, Ronny Edvardsen var overveldet over oppmøtet.

- Jeg er rørt over responsen fra innbyggerne i kommunen, og også over at 250 stykker har møtt opp for å dele dette med oss, sier han.

I sin åpningstale takket han alle støttespillerne som har gjort det mulig å realisere drømmen om et A-lag, og å pusse opp idrettshuset som ble oppført i 1971 etter at det forrige ble tatt av uværet.


Ordfører i Moskenes, Lillian Rasmussen kunne med selvsyn konstatere at dugnadsånden i lager er stor.

- Fra ordførerkontoret mitt på kommunehuset har jeg hatt full utsikt mot klubbhuset, og kan bekrefte at det har vært full aktivitet her uansett når jeg har vært på kontoret. Så det er ingen tvil om at her har dere virkelig stått på. Dette er velfortjent, sa hun og overrakte en stor rhododendron til å pynte opp ute, og en ting et idrettslag virkelig har bruk for, nemlig en kaffekanne.

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.