FOTO: ARVID L LINDGAARD

Leserinnlegg: Krysset på Storeidet bør forbedres

Skrevet av Maja Borgvatn Karlsen
06.08.2018 09:48 - OPPDATERT 06.08.2018 11:31

Arvid L Lindgaard reagerer på trafikkmønsteret i Storeidkrysset, og etterlyser et tydelig STOPP-skilt.

Tekst og foto: ARVID L LINDGAARD

- Lørdag 4.8. mellom kl. 1400 og 1415 ble "krysset" tatt video av. For øvrig også bilder. Under videoen gikk trafikken under all forventning. Ingen tegn til farlige situasjoner. Nå skal det sies at jeg stod strategisk til, slik at all trafikk gikk veldig fint for seg. Bilistene oppfattet antakelig at jeg var fra Statens Vegvesen eller Politiet. Det var antakelig for kort tid for trafikantene til å registrere at jeg var sivil.

 Bør skiltes

- Til forbedring av krysset til en rimelig utgift, bør det skiltes bedre med skilt nr. 204 STOPP. Dette gjelder for trafikk vestfra som nå.

Skiltet angir at fører skal SKAL STANSE  HELT før han kjører inn på kryssende vei, og at han har vikeplikt for kjørende trafikk i begge retninger på kryssende vei. Stedet hvor kjører skal stanse, kan være oppgitt ved en bred, heltrukket, tverrgående linje (stopplinje) på kjørebanen.

 

 

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.