Line er endelig hjemme

Skrevet av Marius B. Staveli
27.11.2018 22:22 - OPPDATERT 29.11.2018 12:02

Hverken Line Johansen Iversen eller søsteren Hanne Kristin Rokkan Iversen klarte å holde tårene tilbake da de møttes i Stamsund mandag kveld.

– Det er hun som er helten her, sier Line Johansen Iversen etter å ha gitt søsteren Hanne Kristin Rokkan Iversen en god og lang klem.
Både Line og søsteren må tørke tårene, men det er en gledens dag.
Iversen har kommet hjem til Lofoten etter ryggoperasjonen i Bergen. Hun er klar til å begynne på et nytt kapittel i sitt liv. På kaia blir hun tatt imot av familie og venner.
Med flagg, kort og blomster. De er glade for å ha mor, søster, datter og venninne tilbake. De ser det på henne alle sammen, at hun har det mye bedre nå.
Smilet, glimtet i øynene er tilbake. Smertene er borte. Det var det første hun merket da hun våknet opp etter operasjonen. Dagen etter sto hun på egne bein for første gang.
Da hun dro fra sykehuset kastet hun alt som minnet henne om det å være syk, for nå skal Line Johansen Iversen legge fire års smertemareritt bak seg og bli frisk.
– Hver dag når jeg våkner, kjenner jeg etter nervesmertene. Og hver dag, når jeg oppdager at de ikke er der - så gråter jeg av glede, sier Iversen.


Stort oppmøte
Line Johansen Iversen ble overveldet av oppmøtet på kaia mandag kveld.
Hun er og overveldet over at det er kommet inn over 100.000 kroner i spleiselaget som ble startet av søsteren for å hjelpe Line med å få et nytt liv. Line har tidligere fortalt om sin takknemlighet for alle som har stilt opp - kjente og ukjente. Alle rører henne, men hun har og blitt rørt av andres historier.
–Her om dagen fikk jeg en telefon fra fortvilte foreldre som hadde lest om meg i Avisa Lofoten. De har en sønn på bare 25 år som opplever mye av det samme som jeg opplevde, sier Iversen.
– De spurte om hjelp. De så ingen annen mulighet enn å kontakte meg og spørre om råd. Da klarte jeg ikke å holde tårene tilbake. Det var utrolig sterkt, sier Iversen.
– Jeg sørget for å gi de kontaktinformasjonen til legen som opererte meg. Jeg ba de om å holde meg oppdatert på hvordan det går, sier Iversen.

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.